Fotbal extern

A murit Christian Gyan, fostul internațional ghanez, câștigător al Cupei UEFA cu Feyenoord

Internaţionalul ghanez Christian Gyan, fostul jucător al echipei de fotbal Feyenoord Rotterdam, cu care a câştigat Cupa UEFA în anul 2002, a încetat din viaţă la doar 43 de ani, a anunţat, miercuri, clubul olandez, citat de agenţia EFE.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Decembrie 2021, 15:09
Data actualizarii: Joi 30 Decembrie 2021, 15:21
  • Internaţionalul ghanez Christian Gyan, fostul jucător al echipei de fotbal Feyenoord Rotterdam, cu care a câştigat Cupa UEFA în anul 2002, a încetat din viaţă la doar 43 de ani, a anunţat, miercuri, clubul olandez.
"Feyenoord a pierdut prin Gyan un fost jucător cu o mare inimă pentru acest club, unul din favoriţii suporterilor şi un om fantastic", a afirmat echipa din Rotterdam într-un comunicat dat publicităţii.
 
 
Fostul jucător se lupta de mai multe luni cu un cancer avansat. Gyan a ajuns la Feyenoord la vârsta de 17 ani şi, după un sezon petrecut la Excelsior, a revenit la prima echipă a lui Feyenoord unde a jucat până în 2006.
  • El a câştigat campionatul în 1999 şi a atins apogeul carierei sale la finele sezonului 2001-2002, când a câştigat Supercupa Olandei şi Cupa UEFA.

În finala competiţiei continentale, cu Borussia Dortmund (3-2), Gyan a jucat alături de Robin van Persie, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.
Modifică setările cookies