5 schimbari importante in fotbal! Interzis in zidul advers, se introduc cartonasele galbene pentru antrenori

5 schimbari importante in fotbal! Interzis in zidul advers, se introduc cartonasele galbene pentru antrenori

IFAB a votat in weekend cateva modificari importante in regulamentul de fotbal.

Incepand cu 1 iunie, regulamentul din fotbal va avea parte de cateva update-uri.

Noile reguli au fost votate in weekend de IFAB, forul care se ocupa de regulamentele din fotbal.

Iata mai jos cateva modificari importante:

• Cea mai importanta schimbare este legata de modul in care se vor executa loviturile libere. Jucatorii nu vor mai avea voie sa stea in zidul advers, pentru a crea brese in favoarea executantului. Distanta regulamentara a jucatorilor echipei care beneficiaza de lovitura libera va fi de 1 metru fata de oamenii din zid.

• Se introduc cartonasele pentru antrenori.
Daca pana acum, antrenorii puteau vedea doar cartonasul rosu, pentru abateri disciplinare grave, de la 1 iunie arbitrii ii vor putea sanctiona pe tehnicieni si cu cartonase galbene, considerate avertismente. La cumul de cartonase galbene, intervine suspendarea.

• Portarul poate sta cu un picior pe linia portii la penalty-uri. Cel putin un picior. Daca portarul sta in fata, si nu atinge cu niciun picior linia, se poate interveni cu VAR-ul, iar lovitura de la 11 metri va fi repetata.

• Schimbarile, pe orice parte a terenului. Jucatorii care sunt schimbati trebuie sa iasa de pe teren prin cel mai apropiat loc, si nu doar pe la centrul terenului, asa cum se intampla acum. Se incearca astfel eliminarea timpilor morti, in care una dintre echipe incearca sa traga de timp facand o schimbare.

• O precizare pentru hent: nu va mai exista ideea de hent involuntar la gol. Daca un jucator atinge mingea cu mana, voluntar sau involuntar, si balonul ajunge in poarta, golul este anulat.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România, pe panta descendentă a epidemiei COVID-19. Ce va urma însă la toamnă
BRAT