Clauza „explozivă” din contractul lui Verstappen

Max Verstappen Formula 1 F 1 Max Verstappen / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 15:15
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 15:20

Max Verstappen (26 de ani) ar putea părăsi Red Bull! O clauză secretă din contract ar face posibilă mutarea.

Max Verstappen, superstarul Formulei 1, are un contract cu Red Bull până la sfârșitul anului 2028, cel mai lung din tot grila de piloți. Cu toate acestea, o clauză recent dezvăluită ar putea face posibilă o schimbare de echipă.

Potrivit "F1 Insider", contractul lui Verstappen conține o clauză care îi permite să plece dacă Helmut Marko, consultantul de motorsport al Red Bull, nu mai face parte din echipă. Marko, în vârstă de 80 de ani, este un confident și un susținător important al pilotului olandez.

  • Max Verstappen / Getty Images

Tensiuni în Red Bull! Verstappen la Mercedes?

Există posibilitatea ca Marko să părăsească Red Bull din cauza tensiunilor legate de Christian Horner, șeful echipei. Horner a fost acuzat de un comportament neadecvat față de o angajată, iar o eventuală despărțire de Marko ar putea duce la plecarea lui Verstappen.

"F1 Insider" speculează că Verstappen ar putea trece la Mercedes în 2025, unde l-ar putea înlocui pe Lewis Hamilton. Marko a comentat posibilitatea mutării spunând: "Eu nu i-aș sta în cale lui Max".

Ex-pilotul Gerhard Berger a prezis un posibil scenariu: "Horner rămâne, Marko și Adrian Newey pleacă, iar Max merge la Mercedes".

Schimbări majore în Formula 1?

După anunțul mutării lui Hamilton la Ferrari în 2025, Formula 1 ar putea fi martora unui alt transfer important. Rămâne de văzut dacă Verstappen va profita de clauza din contract și va părăsi Red Bull pentru o nouă provocare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!