Max Verstappen Lewis Hamilton F 1

Hamilton se poate alege cu o penalizare cu zece poziții la următorul MP. Totul are legătură cu Verstappen! 

Lewis Hamilton ar putea primi o amendă sau o pedeaspă la următoarea cursă din viitorul sezon de Formula 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 21:54
Data actualizarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 22:01

Pilotul celor de la Mercedes nu a participat la gala FIA, unde i-a fost decernat trofeul de campion mondial lui Max Verstappen.

Noul președinte FIA, Mohammed Ben Sulayem, a declarat că britanicul ar putea fi amendat sau coborât zece poziții pe grila de start a MP din Bahrain, cursa de deschidere din 2022. 

"Vom analiza situația. Trebuie respectate regulile", a explicat acesta. 

Controversa cursei de la MP de la Abu Dhabi
 

Olandezul Max Verstappen câștigase titlul mondial al piloților, în ultima tură a ultimei curse a sezonului 2021, după ce l-a întrecut dramatic pe rivalul Lewis Hamilton.

Echipa acestuia, Mercedes AMG Petronas, depusese două contestații pentru că Verstappen fusese lăsat să se apropie de liderul cursei, deși intrase la boxe și pe pistă se afla safety car-ul. 

Imediat după cursă, echipa lui Hamilton nu a avut câștig de cauză în contestarea rezultatelor finale și a depus un apel la FIA, amenințând că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, dacă nu i se va face dreptate pilotului său.

Presa britanică a aflat că Mercedes a decis să retragă apelul, după ce oficialii echipei au avut discuții ample cu avocați și conducerea FIA și F1, iar în perioada următoare va urma o schimbare importantă de regulament, cu ajutorul unei comisii care va analiza ce s-a întâmplat la Abu Dhabi și care va încerca să elimine toate ambiguitățile din regulament.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!