F 1

Dezastru pentru Ferrari! Leclerc a primit o penalizare uriașă înainte de MP din Arabia Saudită

Pilotul titular de la Ferrari, Charles Leclerc (25 de ani), are parte de un start groaznic de sezon în 2023. El a fost penalizat înainte de Marele Premiu din Arabia Saudită.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 19:55
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 19:55

Leclerc a fost nevoit să abandoneze în prima cursă a sezonului, în Bahrain, din cauza unei probleme la motor. Monegascul se afla pe locul 3, în turul 40 din 57, când monopostul său a cedat.

Charles Leclerc, penalizat cu 10 locuri pe grila de start

Pilotul de la Ferrari a primit acum o nouă veste îngrozitoare. El a fost penalizat cu zece poziții pe grila de start pentru a doua cursă din sezon, Marele Premiu din Arabia Saudită. Mecanicii au fost nevoiți să înlocuiască, din nou, unele componente electronice de pe mașina lui Leclerc. Este pentru a treia oară când Ferrari face acest lucru pe monopostul lui Charles, astfel că sancțiunea a venit automat.

Componentele au cedat în prima cursă din 2023, iar Ferrari nu a avut de ales. Așadar, Leclerc va porni în cel mai bun caz de pe poziția 10 în Marele Premiu din Arabia Saudită. Rămâne de văzut cum se vor desfășura calificările.

Cursa de pe circuitul de la Jeddah va avea loc duminică, de la ora 19:00, ora României.

Șeful echipei Ferrari, Fred Vasseur, a reacționat după ce Leclerc a primit această penalizare de zece poziții: "Sigur că penalizarea nu este o veste bună, dar nu este sfârșitul sezonului. Vom vedea ce se va întâmpla la Jeddah și care va fi rezultatul final. Să nu vă gândiți că această veste l-ar putea demotiva pe Charles", a transmis Vasseur. 

Veste excelentă pentru Red Bull Racing

Red Bull Racing a câștigat ambele titluri în Formula 1 în sezonul precedent. Max Verstappen&Co consideră Ferrari ca fiind principala contracandidată în acest an, dar startul de sezon este unul dezamăgitor pentru italieni.

În prima cursă, în Bahrain, Max Verstappen și Sergio Perez au ocupat primele două poziții. Fernando Alonso, de la Aston Martin, a completat podiumul. Ferrari a obținut o clasare pe locul 4, prin Carlos Sainz Jr, care a dus cursa la bun sfârșit. Nu așa cum s-a întâmplat în cazul lui Charles Leclerc, care a fost nevoit să abandoneze.

În 2022, Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită. Pe locul 2 s-a clasat Charles Leclerc, iar pe 3 a venit Carlos Sainz Jr.

Cursa din acest an va fi doar a treia din istorie organizată la Jeddah. În 2021, Lewis Hamilton (Mercedes AMG) a triumfat în cursa inaugurală din Arabia Saudită.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!