Aston Martin Fernando Alonso Formula 1 Marele Premiu Sebastian Vettel F 1

Aston Martin i-a găsit înlocuitor lui Sebastian Vettel: un dublu campion mondial

Sebastian Vettel a anunțat că se retrage din Formula 1 la finele acestui an.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 19:55
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 19:54

Aston Martin a reacționat și i-a găsit deja înlocuitor lui Vettel, pentru care anul 2022 este ultimul din cariera sa de pilot al Formulei 1. Pentru echipă, schimbarea nu pică rău deloc. 

Fernando Alonso va rămâne la Alpine Renault până la finalul anului 2023 și, în momentul în care Aston Martin se desparte de Vettel, va deveni noul șofer al acesteia. 

Ce a spus Alonso după numire

„Echipa Aston Martin aplică energia și nevoia necesară de a câștiga și este una dintre cele mai îmbucurătoare echipe din Formula 1 de astăzi. 

Am văzut cum echipa a atras sistematic oameni minunați și dornici de victorie și am ajuns să fiu conștient de facilitățile și resursele lor de la Silverstone. 

Nimeni din Formula 1 nu demonstrează o mai bună viziune și determinare de a câștiga, iar asta mă face să mă bucur tare mult pentru această oportunitate.

Încă am foamea și ambiția de a lupta în front și vreau să iau parte într-o organizație care se concentrează pe învățare, dezvoltare și succes.”, au fost cuvintele lui Fernando Alonso, potrivit site-ului oficial al echipei Aston Martin.

Cariera lui Alonso

Fernando Alonso a câștigat de două ori titlul de campion mondial, în 2005, respectiv 2006. Are 32 de câștiguri și a reușit să se claseze în podium de 98 de ori. Punctele acumulate de-a lungul carierei sunt nu mai puțin de 2021.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!