Europa League

NEBUNIE in Centrul Vechi! Primele trei cuvinte in romana, invatate de fanii lui Bilbao: "Mitica la puscarie" VIDEO

Fanii lui Bilbao s-au distrat de minute in Centrul Vechi. Dupa cateva pahare de bere s-au apucat sa protesteze impotriva lui Mitica Dragomir.

LIVE DIN PIATA CONSTITUTIEI (FAN ZONE BILBAO)

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Mai 2012, 16:48
Data actualizarii: Miercuri 09 Mai 2012, 17:00

Comerciantii din fan zone-ul amenajat pentru suporterii echipei Athletic Bilbao in Piata Constitutiei vand o bere la pahar cu opt lei, in timp ce pentru patru beri solicita 10 euro, astfel ca fanii spanioli pierd aproximativ trei lei pe pahar daca aleg plata in moneda europeana.

Suporterii echipei spaniole pot cumpara un mic in schimbul a 2,5 lei, in timp ce pentru o friptura la gratar pretul este de 15 lei. Au fost 1.000 de suporteri basci, insa pana la ora 15.00 numarul acestora a fost de 5.000, dar majoritatea a preferat sa se indrepte catre Centrul Vechi.

Alti fani au plecat, incepand cu ora 13.00, catre national arena, care in aceasta seara va gazdui finala Europa League.

Totusi, autobuzele puse special la dispozitie sunt mai mult goale. Fanii bascilor care au sosit miercuri in Bucuresti sunt adusi in Piata Constitutiei cu autorcare direct de la Aeroportul International "Henri Coanda". Mai multe persoane impart pliante ale RATB si MDRT cu un tur al orasului, o linie turistica fiind deschisa intre orele 10.00 si 22.00.

Autobuzele, care pleaca la fiecare 15 minute, au un traseu ce dureaza 50 de minute, iar pentru o legitimatie valabila 24 de ore adultii trebuie sa plateasca 25 de lei, in timp ce pentru un copil peste sapte ani pretul este de 10 lei.

Pliantele puse la dispozitia spaniolilor sunt doar in limba romana. In Piata Constitutiei a concertat deja cantareata Celia, scena fiind ocupata apoi de muzica si dansuri populare romanesti. La magazinul care vinde produse promotionale se pot cumpara tricouri cu emblema uneia dintre finaliste in schimbul a 90 de lei, in timp ce un tricou adidas pe care este inscriptionat "Final 2012" costa 135 de lei.

De la magazin se mai pot cumpara fulare (90 de lei), tricouri polo (180 de lei), sepci (90 de lei), mingea oficiala a finalei (540 de lei), replica balonului finalei (90 de lei) si programul oficial al meciului (35 de lei). De asemenea, fanii basci isi pot picta gratis pe fata emblema echipei favorite. In Centrul Vechi, aproximativ 2.000 de fani basci au blocat strada Selari unde au aprins mai multe torte si au aruncat petarde in fata teraselor. Desi in zona se afla jandarmi si politisti, nimeni nu a fost amendat. (Mediafax)


Modifică setările cookies