Europa League

Misiune (im)posibila pentru Steaua si Astra, pentru salvarea coeficientului. Romania ocupa acum doar locul 16 si va mai trimite doar o echipa in UCL din 2018

Romania a ramas cu 2 echipe din 5 in Europa, iar Astra si Steaua vor trebui sa continue lupta in grupele Europa League pentru mentinerea si chiar marirea coeficientului Romaniei. In acest moment, Romania e "la bataie" cu Austria.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 August 2016, 17:17
Data actualizarii: Vineri 26 August 2016, 17:53

Fotbalul romanesc a inceput sezonul cu 5 reprezentante in cupele europene, dar a ramas cu doua in faza grupelor. Steaua si Astra au prins grupele UEFA Europa League, unde spera sa reuseasca prestatii bune si chiar sa prinda fazele superioare din primavara anului viitor.

Steaua si Astra se vor lupta pentru prestigiu si bani, dar si pentru coeficientul Romaniei.

Romania ocupa in acest moment locul 16 in clasamentul coeficientilor UEFA, cu un punctaj de 21.950.

Dezavantajul fata de locurile 14 si 15, ocupate de Grecia, respectiv Olanda, este ca ambele competitoare au mai multe echipe ramase in grupe: 3 echipe din 5 pentru greci si 4 din 5 pentru olandezi.

Pe de alta parte, lupta cea mai importanta pentru formatiile romanesti va fi cu Austria, tara care se afla pe locul 17, la distanta foarte mica de locul 16 ocupat de Romania. Austriecii au 3 echipe ramase in competitie, iar punctajul il vor imparti la 4, nu la 5, ca Romania.

De altfel, Astra se va duela chiar cu o echipa austriaca in faza grupelor. Austria Viena va fi adversara formatiei lui Sumudica si Alibec.

Totusi, locul 16 va modifica sistemul de calificare al formatiilor romanesti, pentru ca din 2018/19, doar campioana ar urma sa mai mearga in preliminariile UCL, in timp ce locurile 2, 3, precum si castigatoarea Cupei vor evolua in preliminariile UEL.

CITESTE SI

Modifică setările cookies