Europa League

Consolarea Barcelonei! Suma impresionantă încasată de catalani din vânzarea biletelor la meciul cu Eintracht Frankfurt

FC Barcelona a încheiat sezonul european.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 20:08
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 23:31

FC Barcelona a fost eliminată de Eintracht Frankfurt din sferturile Europa League. Elevii lui Xavi Hernadez (42 ani) erau favoriți înaintea returului, având în vedere că scorul în prima manșă a fost 1-1, iar Camp Nou era plin cu propriii suporteri. 

Însă, Eintracht Frankfurt a fost echipa mai periculoasă, iar în minutul 67, nemții conduceau cu 3-0, grației dublei lui Filip Kostic (28 ani) și eurogolului înscris de Maury (26 ani).  

Barcelona s-a trezit în utlimele minute ale partidei, doar că reușitele lui Sergio Busquets (33 ani) și Depay (28 ani) nu au fost de ajuns pentru gruparea de pe Camp Nou să ducă partida în prelungiri. Cu toate acestea, oficialii catalani au o consolare în urma eliminării din Europa League. 

Barcelona va primi aproape 63 de milioane de euro de la UEFA 

Potrivit Marca, FC Barcelona a încasat 3 milioane de euro din vânzarea biletelor către fanii lui Eintracht Frankfurt, care au fost aproximativ 30.000. La această sumă, se mai adaugă 59,78 milioane de euro, conform Mundo Deportivo, veniți de la UEFA pentru campania europeană din acest sezon, atât din UEFA Champions League, cât și din Europa League. 

Cele aproape 63 de milioane de euro, în afară de profitul de pe urma biletelor cumpărate de spanioli cu Eintracht Frankfurt, nu-l satisfac pe Joan Laporta (59 ani). Președintele clubului are de redresat o situație financiară dificilă.

În sezonul 2018-2019, când a ajuns în semifinalele Champions League, Barcelona a încasat 117,73 milioane de euro. 

Modifică setările cookies