Cel mai important rezultat din Europa League pentru Romania! Sanse uriase sa avem 2 echipe in Liga Campionilor! Calculele

Autor: Sport.ro
Vineri 20 Februarie 2015, 09:54

	Cel mai important rezultat din Europa League pentru Romania! Sanse uriase sa avem 2 echipe in Liga Campionilor! Calculele

Fara echipa ramasa in competitiile europene, Liga 1 este aproape de a-si asigura locul necesar.

Villarreal a reusit sa castige cu 2-1 in fata celor de la FC Salzburg, rezultat care ne avantajeaza in clasamentul coeficientilor pe tari - Romania se afla pe locul 15 in acest moment, la 624 de puncte de Austria, iar o eventuala eliminare a celor de la Salzburg ne-ar asigura aceasta pozitie ce ar duce 2 echipe din Liga 1 in Liga Campionilor si 3 in Europa League.

Cum Austria a avut 4 echipe la inceputul sezonului in cupele europene si a mai ramas doar cu FC Salzburg, echipa care a eliminat Astra in grupele Europa League mai are nevoie de o victorie si un egal pentru ca Austria sa treaca peste Romania in clasament. Croatia si Cipru, tari aflate pe locurile 17 si 18, au ramas fara echipe in cupele europene.

Romania a obtinut in acest sezon un coeficient de 5.125, ceea ce o claseaza pe locul 16 in sezonul 2014/2015 - Steaua a adus 9.5 puncte din cele 20.5, urmata de Astra (6 puncte), Petrolul (3.5 puncte) si CFR Cluj (1.5 puncte). In topul echipelor din acest sezon (lunad in calcul punctele obtinute), Steaua e pe locul 64, Astra Giurgiu e pe locul 75, Petrolul e pe locul 97, iar CFR Cluj e pe locul 110.

Spania este pe primul loc in acest sezon, cu un coeficient de 13.785, urmata de Germania, Anglia si Italia. Acestia din urma sunt insa singurii care au toate echipele ramase in competitie - Juventus in Liga Campionilor si Torino, Inter, Napoli, Fiorentina si AS Roma in Europa League.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Regina Elisabeta, cu ochii în lacrimi la înmormântarea Prinţului Philip al Marii Britanii
BRAT
Modifică setările cookies