Steaua Astra Europa League Europa League

Astra isi salveaza onoarea, salveaza si coeficientul! Romania isi pastreaza sansele sa trimita DOUA echipe in Liga! Clasamentul:

►Reprezentantele Romaniei in Europa League, Steaua si Astra, au adus puncte importante in acest sezon, puncte care ar putea ajuta Romania sa trimita doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor
►Cele doua echipe trebuie, insa, sa mai acumuleze puncte si in ultima etapa

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Noiembrie 2014, 08:41
Data actualizarii: Vineri 28 Noiembrie 2014, 09:28

Steaua si Astra, cele doua reprezentante ale Romaniei in Europa League, au bifat doua rezultate contrastante in etapa a V-a a grupelor. In timp ce Astra a bifat primul succes din istoria clubului in grupele Europa League, rivala Steaua, campioana en-titre a Ligii I, si-a redus dramatic sansele de calificare in primavara europeana, dupa un 0-1 la Aalborg.

Parcursul celor doua echipe in Europa League este unul deosebit de important nu doar pentru onoarea si bugetele acestora, dar si pentru coeficientul de tara, cel care poate face ca Romania sa trimita doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor din sezonul 2016/17.

Astfel, victoria Astrei, chiar daca intr-un meci fara mare miza pentru giurgiuveni, devine una foarte pretioasa, iar posibilele succese ale echipelor romanesti in ultima etapa pot contribui decisiv la ocuparea unui loc bun in clasamentul coeficientilor UEFA.

Romania se afla in acest moment pe locul 15 al clasamentului, iar daca topul va ramane asa, Liga I va putea trimite doua formatii in cea mai importanta competitie intercluburi a continentului.

Locurile 13-15 sunt cele care asigura prezenta a doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor, dar si a trei in cele pentru Europa League. Romania se afla in acest moment "in grafic", insa lupta este una teribila.

Cu sanse reduse sa depaseasca Cehia, care, desi nu a avut decat o echipa in grupe, beneficiaza de un coeficient mult mai bun, Romania trebuie sa isi pastreze distanta fata de Austria (locul 16).

Romania si Austria au avut cate patru reprezentante la startul preliminariilor, dar au ramas cu doua, respectiv una singura. Singura problema a noastra este insa legata de calificarea lui FC Salzburg in primavara europeana, chiar din grupa Astrei.

Austriecii au in acest moment 3,625 de puncte acumulate in sezonul aflat in desfasurare, in timp ce echipele romanesti au adunat 5,125. Punctele obtinute se impart astfel la 2, in cazul Romaniei, respectiv la 1, in cazul Austriei.

Cu toate acestea, Astra si Steaua trebuie sa mai adune puncte si in ultima etapa pentru a bloca parcursul celor de la Salzburg. Echipa austriaca se afla "la trei victorii" in spatele echipelor romanesti. Altfel spus, austrienii nu trebuie sa obtina trei succese in primavara europeana, si nici sa invinga Astra in ultima etapa a grupelor.

In acest moment, Romania are un total de 26,299 puncte, in timp ce Austria are 25,175. Ecuatia ar putea fi, insa, total schimbata in cazul in care Steaua va reusi sa prinda si ea primavara europeana. Echipa din Ghencea nu depinde insa doar de ea, ci si de un rezultat pozitiv al portughezilor de la Rio Ave impotriva lui Aalborg.

Rezultatele formatiilor romanesti in intrecerile europene

Steaua Bucuresti 6 victorii, 2 egaluri si 3 infrangeri
Astra Giurgiu 4 victorii, 1 egal si 4 infrangeri
Petrolul Ploiesti 3 victorii, 1 egal si 2 infrangeri
CFR Cluj 1 victorie, 1 egal si 2 infrangeri

Modifică setările cookies