Alexandru Vlad Dnepr Dnepropetrovsk Europa League

A crescut langa Maxim si Chiriches, antrenorul a vrut sa-l dea afara pentru ca era TIMID, azi poate cuceri primul trofeu EUROPEAN din cariera

FINALA EUROPA LEAGUE, DNEPR - SEVILLA, AZI LA 21:45 LA PROTV | La 25 de ani, Alexandru Vlad spera sa fie urmasul lui Lucescu, Rat si Sapunaru in Europa League si sa castige trofeul pus pe masa in finala de azi cu Sevilla, la 21:45, in direct la ProTV.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Mai 2015, 11:08
Data actualizarii: Miercuri 27 Mai 2015, 11:34

Provine dintr-o generatie spectaculoasa a celor de la Inter Curtea de Arges, a jucat alaturi de Chiriches de la Tottenham si Maxim de la Stuttgart, l-a avut coleg si pe Mihai Radut, iar in prezent vrea sa isi treaca in CV un trofeu european istoric pentru el.

In 2013, Alexandru Vlad era transferat de Pandurii Tg. Jiu la Dnepr, in Ucraina, contra sumei de 1.2 milioane de euro. O cariera care isi atinge acum apogeul a inceput destul de timid.

"Am fost la un pas sa-l scot din fotbal. L-am adus de la Sighetu Marmatiei, in 2003, la Pitesti. Acolo il selectionasem pentru scoala Nicolae Dobrin. in 2004 am plecat la Gherla cu toata generatia si am format Scoala Ardealul. Am inceput pregatirile in august 2004. A fost un copil deosebit, cuminte, muncitor, silitor, avea toate calitatile. Abilitate buna, indemanatic, viteza buna, dar era foarte timid, fara personalitate, nu se implica. Era temator si nu-si punea in valoare calitatile. Au trecut august, septembrie, octombrie... in noiembrie i-am chemat parintii la Gherla si i-am zis de fata cu ei: Ai toate calitatile, dar sunt total nemultumit de faptul ca nu ti le pui in valoare. Nu urci si nu participi la faza de atac, nu ai curaj sa iei actiuni pe cont propriu... Daca pana la 1 ianuarie nu te corectezi, ai plecat acasa! iti dau doua luni. Uite, mama si tata sunt aici, imi pare foarte rau, dar asta e decizia mea. Usor, usor, a inceput sa progreseze", a declarat Mihai Georgescu, pentru Ring, antrenorul care l-a descoperit pe Alexandru Vlad.

Acesta a mai povestit cum a ajuns Alexandru Vlad din ligile inferiorare din Romania la o finalista Europa League:

"In iarna lui 2008, Marian Bondrea, care era antrenor la Ramnicu Valcea, la Liga a II-a, m-a sunat si mi-a cerut un fundas lateral stanga. I l-am dat pe el. A jucat acolo toata primavara lui 2008. in vara l-am promovat la International Pitesti cu toti, cu Chiriches, cu Radut... International, in anul acela, a promovat in Liga a II-a si l-a imprumutat la Sageata Navodari, la Sunda. A stat acolo un an, lui Sunda i-a placut mult de tot. in 2011, patronul de la International, Benone Lazar, a dat echipa la Pandurii. si asa a ajuns Alexandru Vlad acolo. A fost titular la Pandurii un an si jumatate si de acolo a plecat la Dnepr. Asta este istoria lui Vlad de cand a inceput fotbalul si pana in finala Ligii Europa"

Modifică setările cookies