"Va fi infernal cu Ucraina la Euro!" Un fost coleg al lui Andrey Lunin, avertisment pentru "tricolori"

Andrey Lunin Alexandru Vlad Real Madrid Fotbal intern Andrey Lunin / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 16:39
Data actualizarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 16:39

Fostul coleg de cameră al lui Andrey Lunin de la Dnepr, Alexandru Vlad, l-a descris pe portarul ucrainean ca fiind un talent precoce, dedicat și cu o mentalitate de fier.

  • Andrey Lunin, eroul lui Real Madrid în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu Manchester City, scor 1-2 (4-5 d.p.)

Vlad, retras din activitate anul trecut, a petrecut un sezon alături de Lunin la Dnepr în 2016-2017 și a dezvăluit că ucraineanul a impresionat de la o vârstă fragedă prin calitățile sale fizice și mentale: "Era un copil pe atunci, dar avea o talie impunătoare și deja îl impresiona pe toată lumea prin intervențiile sale. La miuțe, toți se băteau să-l aibă în echipă, parcă umplea poarta."

Un caracter echilibrat și dedicat total fotbalului

Vlad îl descrie pe Lunin ca fiind un tip introvertit, calm și extrem de dedicat meseriei sale. "Nu l-am văzut niciodată nervos. Se culca la 9 seara, chiar și după meciuri importante. Era incredibil de disciplinat și își concentra toată energia pe fotbal.

Avea o explozie extraordinară și o forță în picioare care îi permitea să acopere o suprafață mare a porții. Se pregătea foarte bine și la sală, era clar că are un talent pur."

Un meci dificil cu Ucraina la Euro

Având în vedere evoluția fantastică a lui Lunin împotriva lui Manchester City și calitatea echipei naționale a Ucrainei, Vlad anticipează un meci dificil pentru România la Euro 2024: "Ucraina are o echipă foarte solidă, cu jucători talentați și o mentalitate puternică. Va fi un meci crucial pentru noi, iar Lunin va fi cu siguranță un factor important pentru ei. Totuși, am încredere în echipa noastră și cred că putem obține cel puțin un rezultat de egalitate."

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

România la EURO 2024

17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)

21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16:00)

22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)

26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00)

  • Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiției.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!