EURO

"Este primul jucator profesionist care a facut public asta". Problema de sanatate cu care se confrunta unul dintre starurile Danemarcei 

Danemarca s-a calificat in semifinalele EURO 2020 dupa meciul castigat cu Cehia, in care Thomas Delaney a fost declarat MVP-ul intalnirii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Iulie 2021, 16:10
Data actualizarii: Luni 05 Iulie 2021, 16:16

Fotbalistul celor de la Borussia Dortmund are o poveste de viata impresionanta, dezvaluind inaintea Campionatului Mondial din 2018 ca sufera de daltonism, un defect de vedere pe care il au persoanele care nu pot distinge cum trebuie culorile, mai ales rosu de verde. 

In iunie 2018, cu cateva zile inaintea startului Campionatului Mondial din Rusia, Delaney a intrat in direct la un post de radio pentru a-l sustine pe un fan care marturisise ca nu a putut sa distinga culorile echipamentelor nationalelor Danemarcei si Mexicului, dintr-un meci amical.

"Numele meu este Thomas. Sunt daltonist si asta se intampla. A fost dificil pe teren sa vad care sunt colegii mei si care sunt adversarii", a povestit la momentul respectiv. Intrebat atunci pentru ce echipa a jucat, Delaney a marturisit ca a jucat pentru nationala Danemarcei, iar apoi s-a descoperit ca telespectatorul era Thomas Delaney. 

Danezul a povestit la vremea respectiva cum reuseste sa se descurce in timpul partidelor in care echipamentele sunt asemanatoare: "E dificil de descris. E ca si cum ai vedea diferite nuante ale aceleiasi culori. De obicei jucam cu pantaloni diferiti, dar la acel meci erau albi la ambele echipe, ceea ce a fost mai complicat".

"Este primul jucator profesionist care a facut public acest lucru. Nu cred ca isi da seama cat de mult inseamna. Multi nu vorbesc deoarece se tem ca le va afecta cariera", a explicat Kathryn Albany-Ward, creatoarea Organizatiei Britanice de Constientizare a Daltonismului pentru BBC. 

Semifinala Anglia - Danemarca este miercuri, 7 iulie, de la 22:00, pe PRO TV si VOYO. Partida este si liveTEXT pe www.sport.ro.  

Modifică setările cookies