Un fotbalist legendar a avut cea mai dură reacție după una dintre cele mai controversate decizii din Belgia - România: ”Ridicol!”

Belgia EURO 2024 Romania Romelu Lukaku EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 12:45
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 12:45

Romelu Lukaku pare a fi cel mai ghinionist jucător de la EURO 2024.

După ce în meciul de debut al Belgiei la turneul final, eșecul suferit în fața Slovaciei, scor 0-1, Romelu Lukaku a avut două goluri anulate, situația s-a repetat și în partida cu România, câștigată însă de belgieni cu scorul de 2-0.

Marco van Basten: ”E ridicol! Nu știu ce e în mintea celor de la UEFA și FIFA!”

În minutul 64, Lukaku a scăpat singur cu Florin Niță, atacantul ”Diavolilor Roșii” l-a învins cu o execuție elegantă pe goalkeeper-ul român, însă reușita sa a fost anulată la VAR pentru că atacantul belgian a fost surprins în ofsaid.

După al treilea gol anulat al lui Romelu Lukaku de la această ediție a Campionatului European, cea mai dură reacție a venit din partea legendarului Marco van Basten, care a transmis că este ridicol ca un gol să fie anulat pentru un ofsaid ”milimetric”.

O jumătate de milimetru, un deget a fost în poziție de ofsaid. În mod normal, mingea trebuie să treacă în totalitate de linia porții pentru a fi gol. Ca atacant, ar trebui să te afli complet în spatele fundașului pentru a fi ofsaid. Așa ar fi logic.

Acum, mingea trebuie să treacă în totalitate de linia porții, dar jucătorul nu trebuie să fie complet în spatele fundașului. La primul moment în care este la același nivel cu apărătorul, este ofsaid. Este ridicol!

Este o manieră foarte defensivă de a pune în aplicare o regulă. S-a spus acest lucru timp de 20-30 de ani. Nu știu ce este în mintea celor de la FIFA și de la UEFA, dar nu ascultă deloc. Ei înțeleg, dar nu fac nimic și nici nu vor să facă ceva. Nu sunt singurul, sunt sute de oameni care au spus același lucru”, a spus Marco van Basten, conform sporza.be.

VIDEO Rezumatul meciului Belgia - România 2-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!