UEFA, decizie neașteptată luată în cazul lui Istvan Kovacs! Ce se întâmplă cu arbitrul român

Istvan Kovacs EURO 2024 UEFA EURO 2024 Istvan Kovacs / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 20:30
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 20:41

EURO 2024 a început pe 14 iunie și este transmis în exclusivitate pe Pro TV, Pro Arena și Voyo.

Istvan Kovacs este unul din cei 18 arbitri europeni care vor conduce partide la EURO 2024. Ceilalţi reprezentanţi ai arbitrajului românesc la turneul final din Germania sunt Vasile Marinescu, Ovidiu Artene, ca asistenţi, și Cătălin Popa, care va fi prezent în camera VAR.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Istvan Kovacs nu va arbitra meci în etapa 1 a fazei grupelor de la EURO 2024

În ceea ce îl privește pe arbitrul român, el a primit o veste deloc bună în aceste zile și nu va fi la centru în vreunul din meciurile programate în prima etapă a fazei grupelor. Din păcate pentru Kovacs, el nu va oficializa nici măcar o întâlnire, dar este de așteptat ca în următoarele runde din grupe să fie delegat și, de ce nu, și în fazele eliminatorii.

Înainte ca tricolorii și chiar arbitrul să meargă în Germania, Istvan Kovacs le-a prezentat jucătorilor României, înainte de participarea la EURO 2024, cele mai noi modificări din Legile Jocului şi instrucţiuni din domeniu la nivel internaţional.

S-a discutat despre situaţiile în care se impune acordarea unui cartonaş galben în comparaţie cu cele în care arbitrul este nevoit să dicteze o eliminare. S-au dezbătut intens situaţiile în care mingea este jucată cu mâna, atât pe faza de apărare, cât şi în atac. De asemenea, tricolorii au fost avertizaţi cu privire laeventuale simulări, pentru care nu va exista toleranţă la UEFA EURO 2024.

Istvan Kovacs i-a instruit pe jucătorii României înainte de EURO 2024

Arbitrii au primit instrucţiuni clare să accepte un dialog civilizat doar cu căpitanii echipelor. Orice alt jucător care va protesta, va gesticula şi va solicita explicaţii oficialilor de joc va fi sancţionat cu cartonaş galben.

Arbitrii vor explica celor doi căpitani deciziile majore luate de aceştia pe teren sau cu ajutorul intervenţiei VAR.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!