Tiberiu Ghioane a spus tot în Ucraina: "Fiți atenți la acești doi jucători!" + pronostic pentru duelul României de la Munchen

Tiberiu Ghioane EURO 2024 Romania Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 17:15
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 17:13

Tiberiu Ghioane (42 de ani), fostul internațional român care a petrecut 10 ani la Dinamo Kiev, a prefațat meciul România - Ucraina, de la EURO 2024 (luni, ora 16:00, în direct pe PRO TV și VOYO).

Tiberiu Ghioane, fotbalist crescut la FC Brașov, a petrecut două sezoane la Rapid, în intervalul 1999-2001. Ulterior a mers în Ucraina, la Dinamo Kiev, unde și-a încheiat și cariera după 10 sezoane în care a strâns 265 de meciuri și opt trofee: patru titluri în Ucraina, trei Cupe și o Supercupă.

Tiberiu Ghioane a prefațat meciul România - Ucraina, de la EURO 2024

La Dinamo Kiev, mijlocașul cu 22 de meciuri și două goluri la naționala României a evoluat în numeroase partide din Liga Campionilor, unde a înfruntat cluburi uriașe, precum Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Arsenal sau Inter.

Cu câteva zile înaintea meciului România - Ucraina, Ghioane a acordat un interviu în presa din țara vecină. Fostul jucător de la Dinamo Kiev anticipează un rezultat de egalitate și spune că rezultatele slabe ale tricolorilor din meciurile amicale cu Bulgaria și Liechtenstein (0-0) nu înseamnă practic nimic.

Ghioane a numit și doi jucători la care Ucraina ar trebui să fie atentă - Dennis Man și Valentin Mihăilă.

"Mă aștept la un rezultat de egalitate. 0-0 sau 1-1.

Nu puteți compara niciodată meciurile amicale cu cele oficiale. Și noi, acum nu mult timp, am învins Moldova cu 5-0 într-un amical. Acum voi ați câștigat cu 4-0 contra lor, dar nu înseamnă nimic. Un amical nu înseamnă nici măcar 10% dintr-un meci oficial. E o diferență foarte mare.

Sigur, Ucraina este favorită, dar România a jucat mereu bine pe contraatac când a fost considerată outsider. Cred că Ucraina va fi precaută și nu se va năpusti spre poarta adversă.

Cu siguranță că veți vedea o altă echipă a României față de cele din amicale. În preliminarii nu am pierdut niciun meci. În Elveția am fost conduși, 0-2, dar am egalat, iar acasă am câștigat. România nu a mai pierdut un meci oficial de foarte multă vreme. Cred că sunt șanse bune ca această serie să meargă mai departe.

Repet, Ucraina pare mult mai solidă, atât din punct de vedere al numelor din lot, cât și din punctul de vedere al cluburilor la care jucătorii evoluează. Totuși, nici jucătorii României nu vor face un simplu act de prezență.

La cine să fie atentă în mod special Ucraina? La Mihăilă și Man, jucătorii Parmei, care au promovat acum în Serie A. Sunt jucători foarte periculoși pe contraatac. Ne așteptăm de la ei să marcheze și să creeze pericol la poarta adversă. Sunt tineri, sunt rapizi, sunt buni", a spus Tiberiu Ghioane, potrivit Football24.

Luni 17 iunie, de la ora 16:00, naționala României debutează la EURO 2024 împotriva Ucrainei, pe ”Allianz Arena” din Munchen, LIVE pe PRO TV și VOYO.

VIDEO România - Ucraina se vede pe PRO TV și VOYO, luni, de la ora 16:00

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!