Tensiuni la conferința de presă a Olandei! Jurnaliștii, revoltați că Ronald Koeman nu s-a prezentat

Ronald Koeman campionatul european EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2024, 16:52
Data actualizarii: Sambata 29 Iunie 2024, 16:54

Naționala Olandei a susținut o conferință de presă înaintea meciului cu România, însă s-au prezentat în fața jurnaliștilor doar fotbaliștii Virgil van Dijk și Nathan Ake. 

Decizia selecționerului Țărilor de Jos de a nu merge la conferința de presă l-a înfuriat pe reprezentantul De Telegraaf, care a purtat o discuție aprinsă cu ofițeră de presă al olandezilor.

"Care e motivul pentru care Ronald Koeman nu e prezent aici? Se ascunde șase zile de acum încolo când el este liderul echipei. Mie așa îmi pare", a întrebat jurnalistul, moment în care ofițerul de presă i-a răspuns: "Va fi o altă conferință de presă cu selecționerul echipei".

Răspunsul nu l-a mulțumit pe jurnalistul celui mai mare ziar olandez, care a insistat, vrând să afle care a fost motivul ce la reținut pe Koeman: "Dar asta peste șase zile, iar între timp s-au întâmplat câteva lucruri. Ce se află de fapt în spatele acestei decizii?"

Ronald Koeman nu s-a prezentat la conferința de presă

Ofițerul a încercat să pună capăt discuției, invitândul pe jurnalist să adreseze întrebări fotbaliștilor prezenți în sala de conferințe: "Nu e de competența mea să răspund la astfel de întrebări. Aș propune să le adresați întrebări jucătorilor prezenți și să păstrați astfel de idei pentru altă ocazie. Nu cred că e locul și momentul potrivit pentru așa ceva".

Înainte de a închide discuția, jurnalistul olandez a ținut să puncteze încă o dată că selecționerul ar fi trebuit să se afle în fața jurnaliștilor: "Ei bine, eu cred că este. E o conferință de presă cu selecționerul, iar Ronald Koeman nu este aici".

"Cred că a stat la masa asta de multe ori. Haideți să nu continuăm cu discuția, nu ăsta e scopul întâlnirii de azi", a încheiat ofițerul de presă.

Naționala Olandei a fost criticată dur în țară pentru parcursul pe care l-a avut în grupele Campionatului European și nu este exclus ca Ronald Koeman să nu se fi prezentat la conferința de presă în semn de protest.

Ultimele patru partide dintre România - Olanda constituie doar victorii ale adversarilor: 3-0 (2017, amical), 4-0 (2013, preliminarii CM), 4-1 (2012, preliminarii Mondial) și 2-0 (EURO 2008).

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor pot fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!