FOTO ”Și au primit flăcăii noștri trii beșici în năvod”! Ce scriu Times New Roman și Letopiseț despre aventura României la EURO 2024

Echipa Nationala EURO 2024 Letopiseț times new roman EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 08:56
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 09:08

Tricolorii lui Edward Iordănescu s-au calificat până în optimi, unde au fost eliminați de Olanda, scor 0-3.

Aventura României, una frumoasă, la EURO 2024, s-a încheiat după 0-3 cu Olanda în optimi.

Site-ul Times New Roman, ”cotidian independent de umor voluntar”, și pagina de Facebook Letopiseț, care ”istorisește hronicul întâmplarilor den đilele noastre și ale lui Ioannie Vodă Gotul (n.r. - Iohannis), s-au numărat printre cele care au tratat altfel prezența tricolorilor la Campionatul European din Germania.

Ce a scris Letopiseț: ”Gâlcevindu-se cu cazacii, cu flamanzii și valonii, și cu tăuții”

”Au fost și iaște mare praznic în țeara nemțească, unde tacâmuri de voinici den țearile Evropei se întrec pentru a căpăta un pocal daurit isbind cu picioarele într-o beșică și cătând o a trimete într-un năvod. Ci-i đice acestui soi de întrecere podosfariu, iară norodul iaște bucuros foarte de a privi dupre beșică. Ci ca la doauă-đeci de leaturi, taraful țearei noastre nu au făcut mare lucru la această întrecere, flăcăii hiind cunoscuți mai degrabă pentru chiolhane, muiari și prahuri nelegiuite ; ci în đilele noastre, s-a îndreptat taraful, viind în locul acelora de dinainte flăcăi mai harnici. Ci ne-au făcut aceștia cinste în đilele trecute, gâlcevindu-se cu cazacii, cu flamanzii și valonii, și cu tăuții – ci au izbutit a trece de aceștia; iară eri s-au gâlcevit cu aceia nărămzii den Țearele de Gios și au primit flăcăii noștri trii beșici în năvod, iară danie den beșici nu au făcut vrăjmașului. Ci nu iaște aceasta pricină de supărare, că ne-au făcut destulă cinste, deci să-i primim cu drag acasă și să le cântâm Ciuleandra – ci în patru leaturi poate vor hi chiar și mai vrednici!”

Letopiseț despre ”flăcăii boiar Iordănescului”

”De cartea ce-o au lăsat-o nemților flăcăii boiar Iordănescului.

Tacâmul de podosfariu al țearâi noastre au lăsat în urma lor nu numai curăție în chileriu, ci și gând curat pentru aceia ce i-au gâzduit. Ci în cartea chizmită atât în graiul nostru cât și în acela nemțesc, spun flăcăii cumcă –

“Întrecerea Soborului Soboarelor Evropenești de Podosfariu vleato 7532 iară de la nașterea Domnului 2024 au fost una den ceale mai osebite prilejuri scrise în letopisețul tarafului nostru, ci foarte ne veselim la gândul că gazdă acestei întreceri au fost Țeara Nemțească. Velcare gâlceavă, velcare simțământ, velcare trăire ne-au adus mai aproape în giurul farmecului podosfariului. Ne înturnăm den Țeara Nemțească cu știința că am dat totul pentru România ci foarte recunoscători ne aflăm pentru tot ce am trăit aicea. Au fost o osebită cinste de a face parte den neamul evropenesc al podosfariului. Foarte mulțămim că ne-ați făcut a ne simți întocmai ca la casa noastră ! Ci tot îndatorați față de evgheniile voastre ne aflăm pentru toate înlesnirile de carii ne-am bucurat la întrecerea Soborului Soboarelor Evropenești de Podosfariu vleato 7532 iară de la nașterea Domnului 2024. Iscălit, tacâmul românesc de podosfariu »”

Times New Roman înainte și după România - Olanda 0-3

* Pregătiri pentru meciul cu Olanda! Un român a devastat un scuar cu lalele din Onești

* Milioane de români cu credite la ING spun că nu-şi mai plătesc rata dacă bate Olanda

* Andrei Raţiu e mic copil! De la spirt, un sat întreg din Vaslui are părul albastru

* Exclusiv! Ca să-i ia fața lui Ciolacu, Ciucă va alerga dezbrăcat pe teren

* Terasă din Caracal, asaltată de localnici deşi televizorul e desenat pe perete

* Beneficiile berii! Doar 3% dintre români își mai amintesc cât a fost scorul aseară

Foto: Times New Roman

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!