VIDEO EXCLUSIV "Se antrenează mai bine decât acum 20 de ani". Florin Tene a dezvăluit câți ani mai poate evolua Florin Niță, la națională

florin nita EURO 2024 Florin Tene Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 07:55
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 08:20

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 

După încheierea primelor două etape din faza grupelor, de la turneul final, România este lider în grupa E, datorită golaverajului superior. 

După victoria categorică în fața Ucrainei, tricolorii au fost învinși de Belgia, la capătul unei partide în care Florin Niță a avut o evoluție admirabilă, cu numeroase intervenții decisive. 

Într-o intervenție telefonică la Studio EURO 2024, Florin Tene a vorbit despre portarul care urmează să împlinească 37 de ani, explicând că este într-o perioadă excelentă a carierei. 

"Vă garantez că e portarul echipei naționale și la 40 de ani: nu bea, nu e om de cluburi, e un superfamilist. El acum se antrenează mai bine decât acum 20 de ani!", a declarat Florin Tene, la Studio EURO 2024.


Florin Tene, la STUDIO EURO 2024 (23 iunie 2024) pe www.sport.ro

Florin Niță, cu gândul doar la EURO 2024

Pentru Florin Tene, la rândul său un fost portar important în fotbalul românesc, miracolele făcute de Niță contra lui Lukaku sau Doku nu reprezintă o surpriză, mai ales că portarul titular al naționalei a atins maturitatea sportivă care să-i permită să atace cu încredere un astfel de meci. Interesant este că Niță e deconectat total de la orice eveniment care i-ar putea distrage atenția de la ce are de făcut la EURO, alegând să-și dedice întreaga concentrare pentru atingerea obiectivelor naționalei și fiind, practic, izolat de exterior:

"Pe mine nu mă miră prestația lui Niță, eram sigur că va face un turneu bun. Îl știu bine, l-am antrenat la Gaziantep, știu că era visul lui să apere la European și îl cunosc ca om. Poate apăra chiar mai bine de atât! A făcut unul dintre cele mai bune meciuri la echipa națională. Să joci cu atâta ambiție, cu atâta stăpânire de sine...doar un portar mare poate face chestia asta. 

Problema nu este că el a făcut un meci mare, e că a avut o stăpânire de sine ieșită din comun. Să joci contra Belgiei, o superechipă, m-am uitat la el cu atenție și a stat foarte bine mental la meciul ăsta, mi-a plăcut modul lui de a gândi.

Vorbesc cu Florin, eu am rugat-o pe soția lui și pe el, orice problemă vine din țară să aibă telefonul închis. Am rugat-o pe Laura, soția lui, să ia toate problemele lui: dacă e copilul răcit, dacă vine nu știu ce contract. Credeți-mă, el nu știe nimic!", a mai punctat Florin Tene, vineri seară, în cadrul emisiunii Studio EURO 2024.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!