Scandal în Germania, după ce un lider al țării a făcut comentarii despre culoarea pielii jucătorilor

EURO 2024 campionatul european Nationala Germaniei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 18:23
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 18:27

Germania s-a calificat matematic în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal.

Din articol

Germania, gazda Campionatului European de fotbal, a început foarte bine turneul final, reușind să se impună în primele două meciuri și să se califice matematic în optimile de finală încă din etapa a doua a grupelor.

Totuși, în ciuda faptului că naționala merge bine, fotbaliștii germani nu au parte de liniște. E tensiune mare în Germania, după ce Katrin Göring-Eckardt, Vicepreședintă a Bundestagului, a făcut comentarii considerate rasiste la adresa jucătorilor germani.

Scandal în Germania

"Această echipă este cu adevărat grozavă. Imaginați-vă dacă ar fi doar jucători albi germani", a scris Katrin Göring-Eckardt pe X, însă a revenit ulterior și a șters mesajul, informează sport.de.

Criticată dur de internauți pentru mesajul postat pe X, atrin Göring-Eckardt s-a apărat: "Îmi pare rău pentru felul în care am formulat-o".

În caz că va câştiga grupa, Germania ar putea întâlni una din cele mai bune patru echipe de pe locul trei din cele şase grupe, la Dortmund, unde Gundogan a jucat între 2011 şi 2016, înainte de a se transfera la Manchester City. În caz de clasare pe locul doi, "Mannschaft" va întâlni în optimi echipa de pe locul doi în Grupa B (Spania, Italia, Croaţia şi Albania).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!