Meciul cu România de la EURO 2024, decisiv pentru selecționerul Belgiei: ”Nu mai poate continua!”

Belgia Domenico Tedesco EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 17:41
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 17:41

Belgia a debutat la EURO 2024 cu un eșec surprinzător, 0-1 cu Slovacia.

În a doua etapă a grupelor Campionatului European, Belgia o va întâlni pe România, într-un meci programat sâmbătă, de la 22:00, în direct la PRO TV și VOYO.

Domenico Tedesco, în pericol pe banca Belgiei

Contractul lui Domenico Tedesco la prima reprezentativă a Belgiei a fost prelungit înainte de EURO 2024 cu încă doi ani, până la Cupa Mondială din 2026, însă tehnicianul ar putea pleca mai devreme de pe banca ”Diavolilor Roșii”.

Antrenorul belgian Dennis van Wijk consideră că pentru Domenico Tedesco o înfrângere înregistrată de Belgia în fața României va însemna demiterea lui Demenico Tedesco de pe banca ”Diavolilor Roșii”.

Tehnicianul consideră că Belgia era favorita Grupei E, iar reprezentativa condusă de Domenico Tedescu ar fi trebuit să se califice în optimi fără mari bătăi de cap, însă De Bruyne & Co. au pierdut primul duel cu Slovacia, iar un eșec suferit în fața României ar însemna ca belgienii să rămână cu șanse minime de calificare.

Dacă rezultatele nu sunt bune, iar Belgia este eliminată din grupe, atunci Tedesco nu mai poate continua pe banca tehnică. Pur și simplu, asta este soarta antrenorilor, este foarte simplu. Belgia este singura echipă de top care a pierdut primul meci”, a spus tehnicianul belgian Dennis van Wijk.

Este deja foarte multă presiune înaintea meciului cu România. Tedesco este și el sub presiune”, au scris belgienii de la voetbalnieuws.be.

Totuși, tehnicianul belgian Franky Van der Elst crede că viitorul lui Domenico Tedesco nu depinde de soarta Belgiei la EURO 2024: ”Din punctul meu de vedere, nu este nevoie neapărat ca Domenico Tedesco să plece. Poate au fost alte motive pentru care obiectivele nu au fost îndeplinite. Trebuie să privim dincolo de rezultate. Nu putem să spunem că Tedesco este responsabil pentru ratările din meciul cu Slovacia”, a spus Franky Van der Elst.

Programul Grupei E la EURO 2024

  • România – Ucraina 3-0

  • Belgia – Slovacia 0-1

  • Slovacia – Ucraina (21 iunie, 16:00)

  • Belgia – România (22 iunie, 22:00)

  • Slovacia – România (26 iunie, 19:00)

  • Ucraina – Belgia (26 iunie, 19:00)

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!