Rio Ferdinand cere o schimbare de regulament după ce a văzut la EURO 2024: "Franța a ruinat meciul!"

Rio Ferdinand EURO 2024 Franta Portugalia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 10:10
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 10:10
Rio Ferdinand (45 de ani), fostul fundaș al lui Manchester United, s-a arătat dezamăgit de abordarea naționalei Franței din meciul cu Portugalia, câștigat la loviturile de departajare (5-3), în sferturile de finală de la EURO 2024.

Rio Ferdinand, fost internațional englez, devenit analist TV în Anglia, a remarcat modul în care Franța a preferat să nu forțeze contra Portugaliei, în special spre finalul jocului, și să aștepte un moment de sclipire al unei vedete din echipe.  

Rio Ferdinand propune desființarea reprizelor suplimentare după ce a văzut la EURO 2024

Ferdinand este de părere că motivul pentru care mai multe meciuri de la EURO 2024 au fost sub așteptări este dat de programul foarte încărcat de care au parte fotbaliștii.

Fostul mare fundaș al lui Manchester United propune o schimbare de regulament prin care cele două reprize de suplimentare să nu mai existe în cazul în care un meci se termină la egalitate. Ferdinand ar vrea ca partidele să meargă direct la loviturile de departajare, așa cum se întâmplă la Copa America, în faza sferturilor de finală și semifinalelor.  

"Franța a ruinat acest meci, trebuie să fiu sincer. Sunt jucători extraordinari, dar modul în care Franța a abordat acest meci... noi vorbim de Anglia care nu evoluează așa cum ne-am dori, dar Deschamps și-a instruit echipa să aștepte și să spere că un jucător va reuși să desfacă jocul printr-un moment individual. Nu s-a întâmplat asta, însă Franța rămâne în competiție. E un drum pe care Deschamps l-a ales.

Va exista un punct de contitură la un moment dat. Dacă tot înființăm competiții și crește numărul de meciuri, jucătorii vor avea probleme. Nu este corect față de ei. Trebuie găsită o modalitate prin care să fie redus numărul de minute. În loc de prelungiri ar trebui să se meargă direct la loviturile de departajare", a spus Rio Ferdinand, la BBC, citat de Daily Mail.

VIDEO Rezumat Portugalia - Franța

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!