Presa din Ungaria nu s-a ferit de cuvinte la adresa României, după calificarea în optimi: "Jucători de nivel mediu"

Romania EURO 2024 optimi euro 2024 Presa din Ungaria EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 14:34
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 14:29

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 

România a realizat o performanță importantă la EURO 2024, calificându-se în optimile de finală ale turneului din Germania.

După 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia, tricolorii lui Edward Iordănescu au terminat pe locul unu în grupă și s-au calificat în optimile de finală, acolo unde o vor întâlni la Munchen pe Olanda, LIVE, marți, de la ora 19:00 pe PRO TV și VOYO, și LIVE TEXT cu VIDEO EXCLUSIV pe sport.ro.

Jurnaliștii maghiari au analizat naționala României 

Ungaria a ratat calificarea în optimile de la EURO 2024, clasându-se pe locul trei în grupa A, iar golaverajul a fost criteriul de departajare care i-a trimis acasă. 

Accederea României în fazele eliminatorii ale turneului din Germania a reprezentat un subiect de analiză pentru jurnaliștii maghiari.

"În ceea ce privește fotbalul din regiunea noastră, istoria sportului a fost scrisă la EURO 2024, fiind prima dată când naționala Ungariei și echipele din țările vecine au participat la turneul continental în același timp.

Pe lângă noi, croații, sârbii și ucrainenii au fost eliminați în faza grupelor, dar Austria, România, Slovacia și Slovenia sunt încă în competiție și se pregătesc de optimi. 

Până și românii caută un răspuns de ce naționala lor a evoluat mult mai bine decât se așteptau în Germania.

Înainte de turneu, mai ales în lumina remizelor împotriva Bulgariei și Liechtensteinului, echipa era considerată o dezamăgire absolută, însă a avansat până în postura de câștigătoare a grupei la EURO.

Și este comparată deja cu Generația de Aur a anilor `90. Majoritatea oamenilor atribuie succesul competenței și a doi ani de muncă din mandatul lui Edi Iordănescu. O echipă unită formată din jucători de nivel mediu.

Acest lucru a necesitat și răbdarea Federației, care a trecut cu vederea faptul că naționala a retrogradat în Nations League. 

Lotul de la EURO 2024, bazat pe formația de la EURO U21 2019

Potrivit altora, generația semifinalistă la EURO U21 din 2019 tocmai s-a maturizat, nouă dintre componenții ei fiind membri ai lotului, dar doar locul lui Dennis Man în echipa de start este 100% sigur.

Mulți se referă și la munca depusă la Academia Hagi, care a pregătit cinci jucători (Răzvan Marin, Ianis Hagi, Denis Drăguș, Florinel Coman, Alexandru Cicaldău) pentru lot.

Pe lângă Rațiu, Mogoș, Racovițan și Bîrligea, care și-au început cariera în cluburi italiene, spaniole sau franceze, mai sunt Drăgușin și Pușcaș, plecați de tineri în străinătate. Acest mix s-a reunit acum excelent.

Nimeni nu îndrăznește să prezică cât de departe poate ajunge echipa națională în Campionatul European. În urma rezultatului și jocului neașteptat, așteptările au crescut în zece zile.

Iar întrebarea va fi dacă România, a cărei armă cea mai puternică până acum a fost calmul, va putea face față", au scris cei de la Nemzeti Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!