EXCLUSIV Opinia specialistului I Florin Tene despre portarul de la EURO 2024 care arată ”o siguranță fantastică și un joc de picior excelent” 

Florin Tene EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 12:14
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 12:16

Campionatul European din Germania este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Florin Tene, actual antrenor de portari, urmărește toate meciurile din timpul Campionatului European de Fotbal din Germania. Pasionat de 'arta portăriei' până în vârful unghiilor, omul care a avut o contribuție consistentă în evoluția lui Florin Niță a fost component al României la Europeanul din 1996, iar după retragere a devenit antrenor de portari. 

Ultima dată la Gaziantep, unde i-a fost secund lui Marius Șumudică, Florin Tene s-a uitat atent la jocul portarilor de la EURO 2024, turneul transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO. 

Florin Tene despre Sommer și Donnarumma

Prima surpriză în optimi s-a produs la primul meci: Elveția a învins campioana europeană Italia cu 2-0. Ca de obicei, am urmărit prestația portarilor din acest meci. Doi portari de mare valoare care ne-au arătat ce înseamnă echilibrul mental, jocul de picior, plasamentul și construcția de la portar foarte eficientă. 

Yann Sommer a arătat o siguranță fantastică și un joc de picior excelent. Rămâne unul dintre favoriții mei la acest turneu.

Donnarumma a făcut un meci bun, dar a fost trădat de jocul foarte slab al echipei sale. Îmi pare rău că nu îl mai putem vedea la acest turneu, dar rămânem cu amintirea partidei cu Spania, unde a făcut un meci fantastic.

Florin Tene despre Neuer și Schmeichel

În al doilea meci din optimi am avut din nou ocazia să avem doi portari valoroși, Neuer și Schmeichel.

Ca de obicei, Germania s-a calificat, dar nu fara emoții... Aici putem să vorbim de Neuer, unul dintre cei mai buni portari ai lumii, care ne-a impresionat din nou cu calitățile sale tehnice în jocul cu piciorul. 

A avut o intervenție imperială la o acțiune 1 contra 1 care a ținut Germania în joc.

A oferit o siguranță formidabilă în aceste patru meciuri. Într-un cuvânt, și-a arătat clasa internațională. Neuer ne arată încă o dată rolul unui portar în angrenajul echipei - dacă Germania câștigă turneul, are șanse mari să iasă cel mai bun portar de la Euro.

De partea cealaltă, Kasper Schmeichel a ținut Danemarca la nivel ridicat în acest meci. A avut câteva intervenții bune - șuturi de la distanță, baloane cu pământul, jocul de picior foarte bun și plasament de mare portar.

Dar ce m-a impresionat pe mine a fost personalitatea lui, care a dat mult curaj echipei.

Am avut bucuria să vedem până acum în optimi patru portari de referință în fotbalul european, fiecare fiind un exemplu de urmărit în toate școlile de fotbal.

Să ne bucurăm că avem oportunitatea de a vedea la lucru unii dintre cei mai mari portari pe care îi are Europa în momentul de față!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!