Pe cine va miza Edi Iordănescu în locul lui Nicușor Bancu în meciul din ”optimile” EURO cu Olanda: ”E riscant!”

Romania edi iordanescu EURO 2024 Olanda EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 18:29
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 18:30

România a obținut o calificare istorică în optimile de finală ale EURO 2024.

Tricolorii se vor duela cu Olanda pentru un loc în ”sferturi”, marți, de la 19:00, în direct pe PRO TV și VOYO.

George Ogăraru: ”Probabil Edi Iordănescu va merge pe mâna lui Deian Sorescu!”

Nicușor Bancu, unicul fundaș stânga din lotul echipei naționale, este suspendat la meciul cu Olanda, iar Edi Iordănescu trebuie să găsească soluții până la partida decisivă pentru parcursul tricolorilor la turneul final. S-a vehiculat că România ar putea evolua într-un sistem cu trei fundași centrali, însă George Ogăraru este convins de faptul că Edi Iordănescu nu va schimba sistemul.

Oficialul celor de la CSA Steaua consideră că selecționerul României va miza pe serviciile lui Deian Sorescu în flancul stâng al apărării.

Să jucăm în trei, iar Burcă să joace în stânga? Nu cred, nu cred că Edi va schimba sistemul de joc. Chiar dacă am pierdut cu Belgia, avem o partitură destul de fixă, care a funcționat, deci nu cred că va schimba. E destul de riscant să joci cu trei fundași centrali. Am văzut că Sorescu a intrat bine în joc, probabil o să meargă tot pe mâna lui Sorescu.

Din punctul meu de vedere, România trebuie să aibă o foarte bună organizare și unitate, să stăm compacți, să jucăm bine, să alergăm unul pentru celălalt. Trebuie să fim foarte eficienți în momentul în care vom avea ocazii de gol, cu siguranță vom avea fie pe contraatac, fie la faze fixe. Aș puncta și asupra altruismului, care ne-a lipsit la unele faze, cred că puteam scoate mai mult”, a spus George Ogăraru la televiziunea Digi Sport.

George Ogăraru se teme de Cody Gakpo

În ceea ce privește jucătorul de care se teme înaintea meciului, George Ogăraru l-a nominalizat pe Cody Gakpo, starul celor de la Liverpool.

Sunt încrezători, bineînțeles, își dau seama că au prima șansă. Totodată, presiunea este la ei. Au așteptări foarte mari de la echipă, deși ultimul meci nu i-a convins. Au fost destul de critici la adresa echipei și la adresa antrenorului, dar, în același timp, sunt încrezători înaintea meciului cu noi.

Mi se pare Gakpo un jucător foarte bun, un jucător foarte periculos, marchează din diferite poziții, e bun și cu capul, știe să fructifice spațiile, deși nu îți ia ochii printr-o supertehnică sau viteză. De el îmi este teamă. Frimpong este un jucător care dezechilibrează, un alt tip de jucător, dar care a demonstrat la nivel European. Am văzut că Koeman nu este hotărât, tot schimbă între el și Malen. Este un jucător periculos”, a adăugat Ogăraru.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!