Motivație suplimentară. Primele uriașe promise jucătorilor Israelului pentru calificarea la EURO 2024

Yossi Benayoun Alon Hazan Echipa Nationala EURO 2024 Israel EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Septembrie 2023, 14:05
Data actualizarii: Joi 14 Septembrie 2023, 14:05

România și Israel luptă pentru locul secund în grupa I de calificare la EURO 2024, iar Elveția pare favorită pentru obținerea primei poziții.

Cu patru meciuri rămase de disputat în preliminarii, România ocupă locul secund în gruia I, cu 12 puncte, la două lungimi sub liderul Elveția și la una peste Israel. Naționala lui Edi Iordănescu ar putea fi matematic calificată la EURO 2024 încă din octombrie, dacă va reuși să învingă Belarus și Andorra, iar Israel va pierde ambele jocuri, cu Elveția și Kosovo.

1,5 milioane pentru jucătorii Israelului dacă se califică la EURO 2024

Pentru a-i motiva suplimentar pe elevii lui Alon Hazan, Federația de Fotbal din Israel a stabilit primele pe care le vor încasa jucătorii în cazul în care izbutesc să se califice la EURO 2024.

Fiecare națională calificată la turneul final din Germania va fi recompensată de UEFA cu 9,25 milioane de euro. Din această sumă, Israel plănuiește să ofere 1,5 milioane de euro către jucători. Sumele vor fi împărțite în funcție de minutele jucate în preliminarii, anunță publicația Sport5

Potrivit sursei citate, singurele persoane cu o sumă fixă stabilită deja sunt Yossi Benayoun, directorul sportiv al naționalei Israelului, și selecționerul Alon Hazan. Ambii vor încasa câte 200.000 de euro dacă reușesc să ducă în premieră echipa națională la Campionatul European.

  • România are și ea primă pentru calificarea la EURO 2024. "Cum să nu aibă primă? Sigur că au, sunt multe, nu se pot devoala. Bineînțeles că au primă jucătorii. În orice caz sunt bani destul de mulți. Nu umblu la cifre, nu lucrez la contabilitate", a declarat recent Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, pentru Fanatik.

Calculele calificării la EURO 2024

Acum, ”tricolorii” au șanse mari pentru o calificare la turneul final, care va fi găzduit de Germania la anul. Pentru noi urmează ”dubla” cu Belarus (deplasare) și Andorra (acasă), iar cu șase puncte vom muta presiunea în tabăra Israelului, care are în față o ”dublă” mult mai dificilă.

Israel va primi vizita Elveției pe 12 octombrie, după care va juca în deplasare cu Kosovo. În condițiile în care avem un punct în fața urmăritoarei, avem nevoie de două victorii în următoarea ”dublă”, iar dacă Israel va pierde meciurile cu Elveția și Kosovo ne vom asigura calificarea la turneul final cu două etape înainte de finalul preliminariilor!

Bineînțeles, acesta este scenariul ideal pentru o calificare la EURO. Dacă Israel va reuși să scoată cel puțin un punct din următoarea ”dublă”, atunci, cel mai probabil, meciul direct se va disputa cu calificarea ”pe masă” în penultima rundă. De menționat este că primul criteriu de departajare în cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte este cel al rezultatelor directe, astfel că, după 1-1 pe Arena Națională, am avea nevoie de un rezultat pozitiv și în Israel.

Clasamentul în grupa României

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!