Mircea Lucescu anunță o mare surpriză la EURO 2024: "Vor juca cel puțin în semifinale" + "România? Slabă!"

Mircea Lucescu EURO 2024 Turcia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Iulie 2024, 18:45
Data actualizarii: Vineri 05 Iulie 2024, 18:44

Mircea Lucescu (78 de ani) a comentat în presa din Turcia evenimentele de la Campionatul European din Germania și a oferit un pronostic interesant.

Într-un interviu pentru Anadolu Ajansı, Mircea Lucescu a comentat inițial eliminarea României de la EURO 2024, după 0-3 contra Olandei, în optimile de finală.

Mircea Lucescu: "România a fost slabă și a fost eliminată. O mulțime de greșeli contra Olandei"

"La Campionatul European nu au apărut surprize din Balcani. România a fost slabă și a fost eliminată, a jucat modest contra Olandei în ultimul meci. Mi-au plăcut partidele lor anterioare, însă contra Olandei au făcut o mulțime de greșeli.

Anglia, Spania, Germania, Franța, Portugalia și Olanda au mers mai departe. Numai Italia a fost eliminată dintre giganți. Nu este un turneu cu surprize în afară de Turcia și Elveția. Îmi plac aceste două naționale", a spus Mircea Lucescu.  

Mircea Lucescu: "Turcia va juca cel puțin în semifinale la EURO 2024. Urmele lăsale de mine încă sunt vizibile acolo"

Mircea Lucescu, selecționer al Turciei în perioada august 2017 - februarie 2019, anticipează că naționala pregătită acum de Vincenzo Montella va elimina Olanda în sferturile de finală și va fi în careul de ași de la Campionatul European.  

"Il Luce" s-a arătat impresionat și de parada extraordinară a portarului turc Mert Gunok (35 de ani) din finalul meciului cu Austria (2-1), din optimile de finală de la EURO 2024.

"Urmele lăsate de mine încă sunt vizibile la naționala Turciei. 5-6 jucători pe care eu i-am adus la națională încă joacă. Sunt foarte mândru de acest lucru. Merih Demiral este unul dintre ei. Am fost foarte fericit când am văzut golurile lui din meciul cu Austria. Cred că Turcia va învinge Olanda și va ajunge în semifinale. Pronosticul meu este că naționala Turciei va juca cel puțin în semifinale la EURO 2024.

Arda Guler și Kenan Yildiz sunt viitorul naționalei Turciei, ei vor fi pilonii echipei în următorii 10 ani. Portarul Mert Gunok a avut niște parade incredibile. A dovedit că este un portar bun. Am 78 de ani și cred că Mert este portarul cu cea mai emblematică paradă din istoria Campionatului European (n.r - în ultimul minut, contra Austriei)", a mai spus Mircea Lucescu.

  • Sfertul de finală Olanda - Turcia se joacă sâmbătă, de la ora 22:00, la Berlin, în direct pe PRO TV și VOYO. Învingătoarea va înfrunta în semifinale câștigătoarea din duelul Anglia - Elveția.

VIDEO Parada lui Mert Gunok din meciul Austria - Turcia 1-2

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!