Mihai Stoica anticipează o convocare de urgență pentru EURO 2024: "N-a plecat în vacanță, e în București"

Mihai Stoica edi iordanescu EURO 2024 FCSB Vlad Chiriches EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 22:40
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 22:50

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, se așteaptă la o convocare de urgență la naționala României pentru EURO 2024, după apariția unor probleme medicale în lotul lui Edi Iordănescu.

Joi, la antrenamentul de dinaintea meciului amical cu Liechtenstein, naționala României nu i-a avut la dispoziție pe Adrian Rus, Andrei Burcă, Răzvan Marin și Denis Alibec. Cei patru au probleme medicale, iar selecționerul speră să îi recupereze până la startul EURO 2024.

Mihai Stoica: "Chiricheș va fi probabil convocat la echipa națională"

Având în vedere problemele apărute la nivelul fundașilor centrali, Mihai Stoica se așteaptă ca Vlad Chiricheș să fie convocat de urgență pentru EURO 2024. Stoperul de la FCSB, fost căpitan al primei reprezentative, nu și-a luat vacanță și se află în București, spune oficialul campioanei.

"Chiricheș va ajunge probabil la echipa națională. Așa cred, din moment ce Burcă și Rus sunt accidentați. Bănuiesc că dacă ai doi fundași centrali accidentați trebuie să aduci fundaș central. Acum două-trei zile, Rus era bine mersi și se anunța titular în meciul cu Bulgaria, nu știam absolut nimic.

Nu am vorbit cu Vlad Chiricheș, dar mă gândesc că poate d-aia n-a plecat în vacanță și e în București. Nu știu, rămâne de văzut.

Chiricheș se antrenează în fiecare zi. Nu la bază la noi. La bază sunt doar cei accidentați. Chiricheș are un tip cu care colaborează și cu care stabilește ce trebuie să mănânce, când trebuie să mănânce, face o grămadă de teste. Are foarte mare încredere în acest antrenor de sănătate, să zic așa", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Edi Iordănescu trebuie să anunțe lotul final al României pentru EURO 2024 până la finalul zilei de vineri, 7 iunie.

În lotul provizoriu al României pentru EURO 2024, care cuprinde 28 de jucători și trebuie redus la cel mult 26, se află cinci fundași centrali de meserie: Radu Drăgușin, Ionuț Nedelcearu, Bogdan Racovițan, Adrian Rus și Andrei Burcă.

Chiricheș a fost căpitanul României la EURO 2016

Vlad Chiricheș, care va împlini 35 de ani în noiembrie, nu a mai jucat pentru naționala României din iunie 2022, de la un meci cu Muntenegru, pierdut clar de tricolori în Liga Națiunilor, scor 0-3.

Chiricheș, fotbalist cu 76 de meciuri sub tricolor, a ratat o mare parte a sezonului recent încheiat din cauza problemelor medicale. A revenit pe teren în prima parte a play-off-ului, a prins minute în calitate de titular, iar la fiecare interviu a transmis că visează să joace din nou la un Campionat European.

Vlad Chiricheș a fost căpitanul României la EURO 2016. A fost integralist în toate cele trei meciuri, cu Franța (1-2), Elveția (1-1) și Albania (0-1).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!