Laszlo Boloni, răspuns misterios când a fost întrebat despre grupa României la EURO 2024

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 12:38
Data actualizarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 12:56

România a câștigat Grupa I din preliminariile EURO 2024 și e inclusă în a doua urnă la tragerea la sorți de sâmbătă, ora 19:00, live pe Pro TV și VOYO.

Ladislau Boloni a jucat pentru România la Campionatul European din 1984, într-o echipă de top din care mai făceau parte, printre alții, Gică Hagi, Rodion Cămătaru, Marcel Coraș sau Mircea Rednic. Acum antrenor la Metz, fostul mijlocaș cu șut devastator de la distanță, a comentat pe marginea tragerii la sorți care avea loc sâmbătă, la Hamburg, de la 19:00. Evenimentul va fi transmis în direct pe Pro TV și VOYO, dar și pe Sport.ro. 

Boloni, care a fost dorit pe banca României înainte ca Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, să negocieze cu Edward Iordănescu, spune că o serie de echipe din urna a doua sunt mai slabe decât Italia, Serbia sau Elveția, reprezentative reprezentative în urna a patra. 

Laszlo Boloni, răspuns misterios

Ianis Hagi și colegii lui fac parte din urna a doua întrucât au terminat pe primul loc Grupa I din preliminariile pentru EURO, fără înfrângere, într-o serie în care favorită era formația Elveției, condusă de Murat Yakin. 

Boloni spune că elevii lui Edward Iordănescu au capacitatea de trece de faza grupelor. 

"Pretenții la ce? (n.r.: dacă România poate emite pretenții pentru calificarea în fazele eliminatorii). Să așteptăm tragerea la sorți, dacă cel de sus va decide să fie într-o zi bună și să aibă grijă de noi la tragerea la sorți, care va fi nu peste mult timp, atunci sigur că se poate să avem, nu pretenția, dar șansă de a merge mai departe. 

Pretenții cred că au toți, cred că și naționala noastră are pretenții, dar realizarea acestora e puțin mai discutabilă. Într-un anumit fel, câteva echipe din urna a doua sunt mult inferioare echipelor din urna 3 sau chiar urna 4. Poți să cazi într-o grupă care să-ți ușureze calificarea, nevorbind de faptul că chiar și de pe poziția a treia poți să te califici. 

Așa că să așteptăm mai bine grupele, pe urmă vomm vedea. Ce este important este ca echipa națională să se prezinte cu capul sus și să iasă de pe teren mereu cu capul sus. Cred că băieții sunt capabili. Nu am văzut meciurile, puțin rezumatele. N-am urmărit special“, a declarat Boloni, potrivit Sport Total FM.

Cum arată urnele pentru EURO 2024

Urna 1

Germania

Portugalia

Franța

Spania

Belgia

Anglia

Urna 2

Ungaria

Turcia

Danemarca

Albania

România

Austria

Urna 3

Olanda

Scoția

Slovenia

Slovacia

Cehia

Croația

Urna 4

Italia

Serbia

Elveția

Câștigătoare play-off A (Polonia favorită)

Câștigătoare play-off B (Ucraina favorită)

Câștigătoare play-off C (Grecia favorită)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!