Italienii, uluiți de cum au lăsat tricolorii vestiarul după meciul cu Olanda: "Un exemplu demn de urmat"

nationala romaniei campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Romania, Euro 2024 / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 16:21
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 16:35

Naționala României a părăsit Campionatul European din Germania, după ce a capitulat cu 0-3 în fața Olandei, în optimile de finală ale competiției.

După meci, deși erau clar supărați din cauza înfrângerii, tricolorii au găsit energia necesară pentru a face "lună" vestiarul pe care l-au folosit la meciul cu Olanda.

Gestul i-a lăsat mască pe italienii de la Corriere Dello Sport, care i-au lăudat pe tricolori.

"România părăsește Euro 2024 cu un gest de clasă: vestiar curat și scrisoare de mulțumire.

România a părăsit Campionatul European de fotbal 2024, după o înfrângere categorică cu 3-0 în fața Olandei în optimile de finală. Dar, dincolo de rezultatul dezamăgitor, naționala lui Edi Iordănescu a făcut un gest de fair-play și respect demn de toată admirația.

La finalul meciului, jucătorii români au lăsat vestiarul de la Allianz Arena impecabil de curat, exact cum l-au găsit la intrare. Mai mult decât atât, au scris și o scrisoare de mulțumire, adresată personalului stadionului, pentru ospitalitate.

Acest gest nu a trecut neobservat. Imagini cu vestiarul curat și scrisoarea de mulțumire au apărut rapid pe rețelele sociale, unde au fost apreciate de numeroși jurnaliști, dar și de fani. Mulți au calificat gestul tricolorilor ca fiind unul de "clasă" și un exemplu demn de urmat.

Gestul României nu este singular. La Campionatul Mondial din 2022, Japonia a uimit lumea prin gestul similar de a curăța vestiarul după meciuri, inclusiv după eliminarea dramatică la loviturile de departajare", au scris jurnaliștii italieni.

Mesajul lăsat de tricolori la vestiare

"EURO 2024 a fost pentru fiecare dintre noi una dintre cele mai importante experiențe fotbalistice trăite până acum și ne bucurăm că scena pe care s-a desfășurat a fost cea germană. Fiecare meci, fiecare emoție, fiecare trăire ne-a adus împreună și ne-a făcut să simțim magia fotbalului.

Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit în săptămânile petrecute aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european.

Echipa Națională de Fotbal a României".

Program sferturi de finală EURO 2024

  • EURO 2024 se vede în exclusivitate la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Spania - Germania, 5 iulie, ora 18:00 (Stuttgart)

Portugalia - Franța, 5 iulie, ora 21:00 (Hamburg)

Olanda - Turcia, 6 iulie, ora 18:00 (Berlin)

Anglia - Elveția, 6 iulie, ora 21:00 (Dusseldorf)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!