Germanii, revoltați. Ce făcea arbitrul Anthony Taylor la 80 de minute după meciul cu Spania

Anthony Taylor Germania Spania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 08:17
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 08:17

Germania a fost eliminată în sferturile de finală de la EURO 2024, după 1-2 contra Spaniei, în urma reprizelor de prelungiri.

Spania, care a condus din minutul 51, după golul lui Dani Olmo, a fost egalată în minutul 89 de Germania. Nemții au trimis in-extremis meciul în prelungiri grație reușitei lui Florian Wirtz, însă Spania a oferit o replică similară în reprizele suplimentare și a obținut calificarea prin golul marcat de eroul Mikel Merino, în minutul 119.

Germanii, revoltați că Anthony Taylor nu a dat nicio explicație după meciul cu Spania

Germanii nu pot trece ușor peste eliminare, iar principala acuzație a lor este un penalty neacordat în minutul 106 pentru un henț în propriul careu comis de fundașul spaniol Marc Cucurella.

Germanii de la Bild s-au arătat revoltați nu neapărat de decizia lui Anthony Taylor, ci mai degrabă de faptul că arbitrul englez nu a oferit nicio explicație pentru faza din minutul 106. Jurnaliștii nemți au dezvăluit și momentul plecării rapde a lui Taylor de la stadionul din Stuttgart.

"La ora 21:47 (n.r - ora Germaniei), arbitrul era pur și simplu dispărut. Niciun cuvânt despre decizia lui", a titrat Bild.

"Anthony Taylor nu a acordat un penalty pentru henț în minutul 106 al meciului dintre Germania și Spania, chiar dacă Marc Cucurella a blocat într-un mod clar mingea cu mâna.

Interesant este că, după meci, arbitrul nu a vrut să comenteze decizia. De ce a decis Taylor ca jocul să continue? Faza a fost verificată la VAR? Cum a decurs comunicarea cu asistenții săi? Sunt întrebări care rămân fără răspuns după o seară dramatică.

În schimb, Taylor și echipa lui au plecat de la stadion într-o dubă neagră Mercedes. La ora 21:47, arbitrul era dispărut, la doar 80 de minute după fluierul final", au mai scris germanii.

Posibilă explicație pentru decizia lui Anthony Taylor

Jurnalistul Ben Jacobs a explicat pe rețelele sociale motivul pentru care, în opinia sa, Anthony Taylor a luat decizia corectă atunci când nu a acordat penalty pentru Germania.

”A fost o decizie bună a lui Anthony Taylor să nu acorde henț pentru Marc Cucurella. Pare mai evident decât cel acordat împotriva lui Joachim Andersen, dar regulamentul UEFA recomandă să nu fie acordat penalty pentru că mâna lui Marc Cucurella este jos, în poziție verticală și nu pare că își mărește suprafața corpului”, a scris jurnalistul Ben Jacobs.

Faza la care Germania a cerut penalty contra Spaniei

VIDEO Rezumat Spania - Germania 2-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!