Francezii nu au milă de tricolori înainte de EURO 2024. Ce au scris jurnaliștii din Hexagon despre România 

EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 09:38
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 09:42

EURO 2024 începe pe 14 iunie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

România a fost repartizată în grupa E, alături de Slovacia, Belgia și Ucraina și va juca meciul de debut pe 17 iunie.

Caracterizarea francezilor pentru trupa lui Edward Iordănescu

Jurnaliștii de la Footmercato au făcut o analiză e echipei naționale, vorbind atât despre jucătorii importanți din lot, dar și despre șansele pe care le are la turneul final din Germania. 

"Prima în grupa de califcare, în fața Elveției, Românie revină la EURO după opt ani de absență. Încrederea acumulată din rezultatele bune și grupa deschisă de la turneul final îi poate oferi speranțe pentru această competiție. 

Dacă în 2016 nu a reușit să iasă din grupe, de această dată se va prezenta cu mai multă ambiție în Germania. Campania de calificare a fost aproape perfectă. Cu șase victorii și patru remize, tricolorii au fost lider, cu cinci puncte avans față de elvețieni.

România nu strălucește neapărat prin joc, dar are evoluții constante. Calitatea jocului defensiv i-a permis să nu primească decât șase goluri în preliminarii. 

Nu există un star al echipei. Doar Drăgușin evoluează la un club mare. Știind că este incapabil să rivalizeze cu alte echipe naționale, Edward Iordănescu a organizat echipa în 4-2-3-1 sau 4-3-3 în majoritatea timpului, o rețetă care a funcționat. 

Totuși, este vorba despre una dintre echipele slabe de la EURO, iar speranțele de a străluci sunt minime. 

Nicolae Stanciu este jucătorul bun la toate. Chiar dacă a plecat din fotbalul european acum doi ani, mijlocașul de 31 de ani a dezamăgit rareori în tricoul naționalei", a fost descierea jurnaliștilor de la Footmercato

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!