"Dacă noroc nu e... fotbalul nostru nu există!" Un fost patron din Superliga, nemilos cu naționala după eliminarea de la Euro

Nicolae Stanciu Marian Iancu nationala romaniei EURO 2024 Nicolae Stanciu / Sursă: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 18:41
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 18:43

România a încheiat grupa pe primul loc la Euro 2024, însă a fost eliminată de Olanda în optimile de finală ale turneului, după ce a pierdut meciul de pe stadionul din Munchen cu 0-3.

În ciuda gustului amar cu care au rămas după meciul cu Olanda, mulți români au încercat să privească lucrurile într-o cheie pozitivă: punând accent pe faptul că tricolorii au reușit să facă la Euro mai mult decât se aștepta multă lume.

Marian Iancu, fostul investitor al clubului Poli Timișoara, a avut un discurs acid, într-un interviu pentru Orangesport, după eliminarea României de la turneul final.

"Dacă noroc nu e, nimic nu e! Viaţa e pustiu, iar fotbalul nostru nu există. Să introducem la antrenamente ruga către divinitate, să fie mereu al 12-lea jucător al echipei naţionale. Restul scrie în cărţi... Forţa, viteza, media de înălţime şi vârsta adaptate obiectivului etc. E greu, e foarte greu dacă forţa şi viteza le importăm mereu în campionatul intern în loc să le creştem şi să le promovăm.

Nu înţelegem nimic din ceea ce se întâmplă în fotbalul european. Şi nici nu ne dorim să înţelegem. Ne place să trăim în minciună. Dacă suntem corecţi şi obiectivi, Ucraina ne-a făcut cadou două goluri, Slovacia un penalty, iar Belgia şi Olanda au mai ratat vreo zece mari ocazii pe lângă cele cinci goluri marcate.

Cu privire la antrenori şi la declaraţiile lor super analitice, auzim doar de forţa grupului unit, de parcă ne bazam ca la rugby pe forţa grămezii ordonate. Atât! Restul e la plesneală. Să rateze cât mai mult adversarul şi să ne iasă şi nouă la final ceva de adunat, pomană de la bunul Dumnezeu.

Aşa să fie! Doamne ajută! Suporterii, mulţi şi foarte civilizaţi, au propriul lor spectacol în tribune indiferent de ceea ce nu se întâmplă în teren, iar finalul este mereu înălţător şi câştigător. Respect!", a spus Marian Iancu.

România a părăsit Campionatul European din Germania

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel (0-3), în faţa Olandei, echipă ce a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru "portocala mecanică". Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!