Cum a descris-o Edi Iordănescu pe Belgia înaintea meciului de foc de la EURO 2024: ”Asta este realitatea!”

Romania Belgia edi iordanescu EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 19:54
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 19:55

Euforia de după victoria obținută de tricolori în fața Ucrainei a trecut, iar pentru România urmează un meci de foc în compania Belgiei.

Partida România - Belgia va putea fi urmărită sâmbătă, de la 22:00, în direct pe PRO TV și VOYO.

Edi Iordănescu, înainte de meciul România - Belgia: ”Adversarul este colosal!”

La conferința de presă desfășurată vineri, Edi Iordănescu a mărturisit că tricolorii vor intra pe stadionul din Koln cu gândul la victorie, însă jucătorii echipei naționale sunt conștienți de valoarea Belgiei, pe care selecționerul a descris-o drept ”un adversar colosal”.

Iordănescu a analizat foarte bine reprezentativa ”Diavolilor Roșii” și a transmis că în opinia sa orice jucător belgian poate face diferența în orice moment.

Dacă ne-am concentrat la ora 15, ne putem concentra și la ora 21. Suntem foarte motivați și pregătiți să dăm ce avem mai bun. Eu am promis tot timpul că acest grup pune în joc tot ce are, toată energia, toată încredere, tot spiritul.

Adversarul este unul colosal, asta este realitatea, cu multă valoare, în primul joc au avut 4-5 ocazii imense, suntem conștienți de asta, suntem pregătiți pentru orice, dar intrăm în teren cu gândul să câștigăm meciul, să dăm tot ce avem mai bun și să ne punem în slujba tricolorului, iar la final să dea Dumnezeu să fim fericiți și cu punctajul necesar să obținem calificarea. Dacă se va întâmpla asta încă de mâine, este o șansă în plus pentru mine și colegii mei să gestionăm mult mai bine ultimul joc, mult mai atent. Am fost învățați să o luăm pas cu pas, vom vedea în ce situație vom fi mâine.

Înainte de fiecare joc încercăm să ne analizăm foarte bine adversarul. Dacă suntem aici, de cele mai multe ori ne-a reușit. Provocarea este să transmitem asta către echipă, să construim planul tactic, să fim cât mai exacți și să ne iasă ceea ce pregătim. Ne cunoaștem adversarii, adversarii ne cunosc pe noi. Am studiat atât colectiv, cât și individual Belgia, am studiat toată campania și înainte de campanie pentru a înțelege diferențele. Avem și primul joc, pe care l-am analizat foarte bine și știm la ce să ne așteptăm. De la mijloc în sus, orice jucător din naționala Belgiei poate face diferența în orice moment atunci când nu răspundem cum trebuie.

Ne dorim calificarea, acesta este primul obiectiv, să ieșim din grupă, dar tot eu am spus că o luăm pas cu pas. Dacă la final un punct ne va fi suficient, este binevenit, dar gândirea noastră a fost tot timpul de a scoate maximum din fiecare joc și așa vom intra și mâine. Ne dorim să scoatem cât mai mult, dar suntem conștienți de valoarea adversarului”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă.

Clasamentul în grupa E

1. România - 3p (un meci, golaveraj +3)

2. Ucraina - 3p (două meciuri, golaveraj -2)

3. Slovacia - 3p (două meciuri, golaveraj 0)

4. Belgia - 0p (un meci, golaveraj -1)

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

VIDEO Rezumatul meciului România - Ucraina 3-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!