Claudiu Keșeru a analizat rivala României de la EURO 2024: ”Fizic ne comparăm cu ei”

Claudiu Keseru EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024 Claudiu Keșeru
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 23:12
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 14:58

Campionatul European din 2024 e găzduit de Germania și transmis la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

Prima reprezentativă s-a calificat la al șaselea EURO din istorie, după turneele din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. România va face parte din Grupa E la ediția din 2024, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

Primul meci al României la EURO 2024 este luni, 17 iunie, de la ora 16:00, împotriva naționalei Ucrainei, iar Claudiu Keșeru, fost internațional român, a fost categoric înainte de confruntarea dintre cele două reprezentative.

Claudiu Keșeru a analizat rivala României de la EURO 2024: ”Fizic ne comparăm cu ei”

Fostul atacant a menționat că principala calitate a ucrainenilor constă în forța mentală. De asemenea, Keșeru a susținut că ne batem de la egal la egal cu aceștia la fizic.

”Cred că forţa mentală (n.r principala calitate). Nu mă refer neapărat la fizic. Din punct de vedere fizic, cred că putem să ne comparăm cu ei.

Unu, pentru că reuşesc să se impună la cluburi în străinătate. Doi, situaţia de acasă, care cred că e în mintea fiecăruia, dar în momentul în care sunt pe teren ... vorbesc din proprie experienţă, am avut şi eu o situaţie. Când am avut o situaţie grea acasă, singurul loc în care puteam să fiu eu, la turaţie maximă, era terenul.

Cred că exact asta se întâmplă şi cu ei. Ei ştiu că ceea ce realizează la Campionatul European, ceea ce realizează pe teren, poate aduce pace în minţile multor oameni de acasă”, a spus Keșeru, potrivit PrimaSport.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

Citește totul despre EURO 2024 - componența grupelor, programul meciurilor și loturile complete

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!