VIDEO EXCLUSIV Ce notă imposibilă a luat penibilul Felix Zwayer pentru prestația din semifinala Olanda - Anglia de la EURO 2024

felix zwayer EURO 2024 Nationala Angliei nationala Olandei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2024, 08:24
Data actualizarii: Joi 11 Iulie 2024, 08:30

Campionatul European din Germania este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

După ce a avut grijă să ciupească atât cât trebuie în România - Olanda 0-3 din optimile EURO 2024, arbitrul german Felix Zwayer a primit și semifinala Olanda - Anglia 1-2, unde însă s-a făcut din nou de râs.

Dacă Slavko Vincic, ”omul” președintelui UEFA Ceferin, a avut o prestație OK în prima semifinală, Spania - Franța 2-1, Zwayer a fost o catastrofă miercuri seara.

Felix Zwayer a primit nota 2 de la ArchivoVAR

ArchivoVAR l-a notat pe Vincic cu 7,5 (”arbitraj foarte corect”) și i-a dat nota 2 penibilului Zwayer, justificând astfel nota:

”CONTROLUL MECIULUI: Arbitraj îngrozitor al lui Felix Zwayer într-un meci Olanda-Anglia greu de controlat. A început meciul cu o eroare gravă în a nu vedea un penalty clar al lui Dumfries asupra lui Harry Kane și și-a încheiat prestația cu o repriză secundă în care a pierdut controlul meciului și s-a dedicat să semnaleze orice minim contact, destabilizându-i pe jucătorii ambelor echipe, în special pe cei olandezi. De la primul meci pe care l-a arbitrat nu a mai fost în apele lui, ceea ce nu pare să conteze deloc pentru UEFA.

CARTONAȘE: Arbitrul german a arătat trei cartonașe galbene, inclusiv pentru proteste în ultimele minute de joc. În plus, a iertat tot atâtea altele deși erau abateri clare. Astfel, el nu a păstrat un criteriu solid de acordare a cartonașelor.

POLEMICA: Acțiunea controversată a meciului, menționată mai sus, a avut loc în prima repriză și a fost un penalty clar al lui Dumfries asupra lui Harry Kane pe care arbitrul german nu l-a văzut în direct. După ce a mers la monitor pentru a revedea acțiunea, el a indicat penalty”.

Virgil van Dijk l-a acuzat pe arbitrul Felix Zwayer după eliminarea Olandei de la EURO 2024: ”A fugit la vestiare!”

Căpitanul olandez Virgil van Dijk s-a arătat extrem de dezamăgit la finalul meciului și a lăsat să se înțeleagă faptul că arbitrul Felix Zwayer i-a dezavantajat pe batavi în meciul din Dortmund.

”Când primești gol atât de târziu, este oribil. Dai totul pe teren, toată lumea dă tot ce poate, iar apoi pierzi așa în ultimul mnut. Este oribil.

Am simțit că putem face 2-1, dar asta nu s-a întâmplat și acum am rămas cu mâna goală.

Spune totul faptul că arbitrul a fugit la vestiare atât de rapid după finalul meciului, dar nici nu vreau să dau vina pe el. Nu știu ce să spun, doare foarte tare”, a spus Virgil van Dijk la finalul meciului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!