Câte semnături a strâns până acum petiția pentru suspendarea arbitrului de la România – Olanda

felix zwayer EURO 2024 Olanda Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 11:11
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 11:11

România a fost eliminată de la EURO 2024, după ce a pierdut în fața Olandei în optimile de finală, scor 0-3.

Chiar dacă olandezii au fost superiori în meciul de la Munchen, la fel de adevărat este și faptul că jocul a fost influențat și de greșelile de arbitraj.

Peste 2,300 de oameni au semnat pentru suspendarea lui Felix Zwayer

Germanul Felix Zwayer nu i-a arătat nici măcar un cartonaș galben lui Denzel Dumfries, chiar dacă mijlocașul olandez l-a lovit violent pe Vasile Mogoș, care nu a mai putut continua partida, iar, în minutul 81, la scorul de 0-1, a oprit un atac promițător al tricolorilor.

Din acest motiv, fanii români au organizat o petiție pentru suspendarea arbitrului Felix Zwayer, care nu este străin de astfel de pedepse. La începutul carierei sale, Zwayer a fost suspendat pentru luare de mită.

După doar o zi de la publicare, petiția organizată pe site-ul change.org a adunat nu mai puțin de 2,382 de semnături.

BILD l-a criticat dur pe Felix Zwayer: ”Dureros!”

BILD i-a dedicat un material arbitrului Felix Zwayer în care a criticat dur prestația acestuia din meciul România – Olanda.

Arbitrul Felix Zwayer a oficiat meciul din optimi dintre România și Olanda, dar a luat foarte multe decizii greșite. Cea mai serioasă: în minutul 81, a oprit în mod eronat un atac promițător al românilor. Denis Alibec a trecut mingea peste Denzel Dumfries, chiar înainte de centrul terenului, iar Valentin Mihăilă a sprintat spre careul advers, dar, dintr-odată, un fluier s-a auzit pe Allianz Arena.

Zwayer a susținut că a văzut un fault la Alibec, dar reluarea a dezvăluit o simulare a fotbalistului olandez. Când Nicolae Stanciu, căpitanul României, a protestat în legătură cu această decizie, a fost avertizat de Zwayer cu un cartonaș galben.

Dureros! În acel moment, deși olandezii au fost mai buni, românii aveau de recuperat un singur gol. În locul unui posibil gol egalizator, la scurt timp după,  a venit al doilea gol al olandezilor, iar eliminarea românilor a fost decisă. Nu a mai contat că al treilea gol al olandezilor, al lui Malen, nu ar fi trebuit validat pentru că doi pantofi se aflau pe teren în timpul atacului, iar jocul ar fi trebuit oprit.

După meci, Stanciu nu a vrut să comenteze prestația lui Zwayer în fața jurnaliștilor, dar vă puteți imagina cât de greu i-a fost să nu facă acest lucru. În schimb, căpitanul României a vrut să vorbească despre prestația echipei sale la turneul final: ’Sunt mândru de echipa mea și de fani. Am făcut o treabă bună aici’. Acest lucru este mai puțin adevărat despre prestația lui Zwayer din optimile EURO 2024”, au scris jurnaliștii germani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!