Căpitanul campioanei-minune din Premier League, reverență pentru un român de la EURO 2024: "Dă-i lui mingea și vezi ce poate face"

Wes Morgan EURO 2024 Nicolae Stanciu Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 22:48
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 22:48

Românii care au calificat naționala în optimile de finală ale EURO 2024 de pe primul loc în grupă beneficiază de atenția foștilor sau actualilor mari fotbaliști ai continentului.

Nicolae Stanciu a marcat cel mai frumos gol din grupele EURO 2024, crede Wes Morgan

Wes Morgan (40 de ani), fostul stoper al lui Leicester, campion în Premier League în sezonul istoric 2015/2016, acum analist la FOX Sports, consideră că golul lui Nicolae Stanciu din România - Ucraina 3-0 a fost cel mai frumos din faza grupelor de la EURO 2024.

Stanciu a deschis drumul României de la EURO 2024 cu un gol de poveste. După un pressing avansat al tricolorilor și o pasă neinspirată a lui Lunin, mingea a ajuns la Dennis Man, care a pasat imediat pentru jucătorul lui Damac. Căpitanul României n-a stat pe gânduri: șut din prima, de la marginea careului, direct sub transversală.

"Ce meci fantastic a fost România - Ucraina! A fost ca un lansator de rachete. Fanii au creat o atmosferă fantastică, iar să reușești să începi turneul final cu un astfel de gol este ceva senzațional.

Stanciu a fost jucătorul care și-a asumat responsabilitatea și a încercat să producă. Când ai un jucător ca el în echipă, doar dă-i lui mingea și vezi ce poate face. Iar acest rezultat contra Ucraina a ajutat România să ajungă în optimi!", a spus Wes Morgan, la postul TV unde este analist.

Wes Morgan, născut în Anglia, a ales să reprezinte naționala din Jamaica, iar întreaga carieră și-a petrecut-o practic la doar două echipe de club: Nottingham Forest și Leicester. A strâns aproape 500 de meciuri în primele două eșaloane din Anglia, însă cea mai importantă performanță din carieră este de departa titlul câștigat în sezonul 2015/2016, cu banderola pe braț, sub comanda lui Claudio Ranieri.

VIDEO Golul lui Nicolae Stanciu din România - Ucraina 3-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!