Belgienii au văzut reacțiile românilor de dinaintea meciului și avertizează: "O exagerare, bineînțeles!"

Belgia EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 17:03
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 17:06

România va înfrunta Belgia, la Koln, sâmbătă, de la ora 22:00, în a doua rundă din grupa E de la EURO 2024.

România a început fantastic turneul final din Germania, victorie cu 3-0 contra Ucrainei, la Munchen, în timp ce Belgia, marea favorită a grupei, a suferit un eșec neașteptat contra Slovaciei, scor 0-1.

Presa din Belgia: "Această națională este deja comparată cu memorabila echipă a lui Gheorghe Hagi. O exagerare, bineînțeles"

Înaintea meciului de la Koln, jurnaliștii belgieni de la Nieuwsblad au scris despre euforia existentă în tabăra României, inclusiv despre comentariile unor microbiști care compară actuala generație cu cea din 1994, care a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din SUA.

Deși înțeleg entuziasmul românilor, belgienii susțin că este o exagerare modul în care reacționează anumiți suporteri după victoria cu Ucraina de la Munchen.

"Încrederea printre români a crescut semnificativ după startul grozav de la Campionatul European. Jucătorii rămân calmi, însă există euforie în afara naționalei. 

Românii au avut posesie de doar 35% contra Ucrainei, însă au câștigat cu 3-0. Jurnaliștii români prezenți la meci au jubilat la golurile minunate marcate de echipa lor, iar suporterii au fost în culmea fericirii. Pe rețelele sociale, această echipă a României este deja comparată cu memorabila echipă a lui Gheorghe Hagi. O exagerare, bineînțeles, dar fanii văd cum echipa lor, care de obicei nu e favorită, iese la lumină", a scris Nieuwsblad.

Domenico Tedesco, în pericol pe banca Belgiei

Contractul lui Domenico Tedesco la prima reprezentativă a Belgiei a fost prelungit înainte de EURO 2024 cu încă doi ani, până la Cupa Mondială din 2026, însă tehnicianul ar putea pleca mai devreme de pe banca ”Diavolilor Roșii”.

Antrenorul belgian Dennis van Wijk consideră că pentru Domenico Tedesco o înfrângere înregistrată de Belgia în fața României va însemna demiterea lui Demenico Tedesco de pe banca ”Diavolilor Roșii”.

”Dacă rezultatele nu sunt bune, iar Belgia este eliminată din grupe, atunci Tedesco nu mai poate continua pe banca tehnică. Pur și simplu, asta este soarta antrenorilor, este foarte simplu. Belgia este singura echipă de top care a pierdut primul meci”, a spus tehnicianul belgian Dennis van Wijk.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!