EXCLUSIV Bănel Nicoliță: „Să vezi ce Campionat European va face Hagi! Am mare încredere și în Stanciu și Coman”

Banel Nicolita EURO 2024 Ianis Hagi Romania EURO 2024
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 12:23
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 12:25

Sport.ro a stat de vorbă cu fostul internațional Bănel Nicoliță. 

În interviul pe care l-am publicat sâmbătă am discutat cu Bănel Nicoliță despre Euro 2008, competiție la care a fost titular cu Franța (0-0) și cu Italia (1-1) și a intrat în repriza a doua cu Olanda (0-2), dar și despre șansele României de a se califica în optimile turneului final din Germania.

L-am mai întrebat pe fostul mijlocaș al Stelei în ce jucători din lotul actual are cea mai mare încredere. Iată ce ne-a răspuns: „În Stanciu și în Coman. Iar Ianis va fi o surpriză plăcută, ascultă ce-ți spun eu! Cu toate răutățile care se aruncă asupra lui, o să vezi ce Campionat European o să facă. O să vorbim după turneul final și o să-mi spui: Bănele, ai avut dreptate!”

Bănel Nicoliță: „Băieții sunt mult mai motivați”

România n-a dat niciun gol în amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein, două echipe modeste, cu care am remizat, 0-0, în ultimele două jocuri de pregătire înaintea turneului final. Putem să marcăm la Euro? Nicoliță crede că „e mai bine că n-am înscris în amicale, pentru că moralul jucătorilor va fi altul acum, vor fi mult mai motivați. Ianis, Coman, Stanciu, Alibec pot marca. Iar dacă avem lovituri de la 20-25 de metri, gol Stanciu, ia să vezi!”

Bănel a vorbit și despre Florinel Coman, pe care îl apreciază foarte mult: „Îmi doresc să joace la Euro. E cel mai bun fotbalist din campionatul intern”. Dar liderul FCSB-ului nu prea a arătat mare lucru când a evoluat pentru națională, reușind un singur gol în 15 apariții. Va face față la nivelul unui Campionat European?

Răspunde Bănel: „Aici e problema! Eu sper să explodezel, că la echipa națională nu prea a dat goluri. Dar am încredere în el, a luat campionatul, are moral bun. În loc de două milioane, se pot lua cinci dacă joacă bine. El se gândește acum, probabil: De ce să mă duc eu la arabi, poate mă duc în Anglia sau în Franța sau în Italia. De-aia-ți spun, eu zic să nu ne grăbim cu domnul Coman. Poate sigur mai mult decât a arătat până acum.”

Bănel Nicoliță a bifat 37 de partide pentru naționala României, pentru care a marcat o singură dată.

Nicoliță a fost campion cu Steaua în 2005 și 2006, câștigând cu această echipă și Supercupa României în 2006 și Cupa României în 2011.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!