VIDEO EXCLUSIV Atmosferă incredibilă la Munchen! Tricolorii au intonat din toți plămânii Imnul Național la debutul de la EURO 2024

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 16:19
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 16:18

România - Ucraina, LIVE TEXT - AICI.

România și Ucraina și-au dat întâlnire luni după-amiază la Munchen, pe stadionul ”Allianz Arena”, pentru a debuta la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania și transmis în direct la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO!

Atmosferă incredibilă la Munchen! Tricolorii au intonat din toți plămânii Imnul Național la debutul de la EURO 2024

Florin Niță, Nicușor Bancu, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Andrei Rațiu, Marius Marin, Florinel Coman, Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Dennis Man și Denis Drăguș, formula de start aliniată de Edi Iordănescu, au intonat din toți plămânii Imnul Național înainte de fluierul de start al partidei de la Munchen.

Tricolorii au fost surprinși de camere emoționați, ”strângând” mâna pe inimă, unii cu maxilarele încordate, iar alții cu ochii închiși.

”Doamne ajută să obținem un rezultat bun, să confirmăm revirimentul fotbalului românesc. Speranța mea e că și Rapidul, în viitorul apropiat, va putea să aibă măcar 3 jucători titulari la națională. Este primul meu EURO, am emoții. Cred că toți românii au emoții”, spunea Dan Șucu, patronul Rapidului, înainte de România - Ucraina, pentru Pro TV.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!