"Așa vom trata România!" Oleksandr Zinchenko, mesaj ferm înaintea duelului de la EURO 2024

Oleksandr Zinchenko EURO 2024 Romania Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 22:45
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 22:44

România va înfrunta Ucraina, luni, de la ora 16:00, în primul meci din grupa E de la EURO 2024. Partida de la Munchen va fi transmisă ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO.

Cu câteva zile înaintea partidei, Oleksandr Zinchenko a acordat un interviu pentru site-ul UEFA în care a vorbit despre meciul cu România, dar și despre atmosfera din naționala Ucrainei înaintea turneului final.

Oleksandr Zinchenko: "Vom trata România cu mult respect. La EURO nu sunt echipe slabe"

Zinchenko, fundaș stânga la Arsenal, este cel mai bine cotat jucător din lotul actual al Ucrainei, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Fotbalistul format la Șahtior Donețk, care a petrecut cinci ani la Manchester City (2017-2022), dă asigurări că România va fi tratată cu respect de Ucraina.

"În primul rând, noi trebuie să ne facem jocul nostru, să arătăm cel mai bun fotbal al nostru, atât individual, cât și ca echipă. Nu există echipe slabe la acest turneu, cu siguranță. Noi vom trata România la fel cum vom trata Slovacia și Belgia, cu mult respect.

Toată lumea înțelege că primul meci în astfel de turnee finale este foarte important. Sper că vom reuși să obținem un rezultat pozitiv", a spus Oleksandr Zinchenko, pentru UEFA.

Oleksandr Zinchenko: "Avem o echipă foarte bună și avem tot ce ne trebuie"

Deși spune că nu este un fan al declarațiilor pompoase, Zinchenko este încrezător că Ucraina poate face o figură frumoasă la EURO 2024. Fundașul se află deja la al treilea turneu final din carieră, după EURO 2016 și EURO 2020.

"Multă lume așteaptă rezultate bune din partea noastră. Avem o echipă bună, însă nu îmi place să fac declarații extrem de optimiste. Trebuie să demonstrăm pe teren. Mereu există presiune, însă acum este la un nivel ceva mai înalt. Sper că toți jucătorii vor da tot ce pot, iar acest lucru să fie vizibil pentru orice suporter.

Repet, avem o echipă foarte bună și avem tot ce ne trebuie pentru a ne dezvolta și a crește individual, dar și ca echipă. Atmosfera e foarte bună, e o plăcere să lucrăm cu staff-ul tehnic. Nu văd de ce nu am putea avea succes. Oamenii noștri merită asta, însă trebuie să muncim din greu și să ne pregătim cât mai bine posibil", a mai spus Zinchenko.

VIDEO România - Ucraina este luni, de la ora 16:00, pe PRO TV și VOYO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!