NEWS ALERT Andrei Rațiu este dorit de un club din Premier League!

Andrei Ratiu EURO 2024 Real Madrid Romania Vinicius Jr EURO 2024 Andrei Rațiu / Foto - Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 23:38
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 23:42

EURO 2024 s-a dovedit a fi o vitrină importantă pentru Andrei Rațiu, care, la doar 26 de ani, ar putea face pasul către unul dintre cele mai competitive campionate din lume. 

Rațiu, în vârstă de 26 de ani, a fost integralist în meciul cu Ucraina și a jucat toate cele 90 de minute în partida împotriva Belgiei, atrăgând atenția mai multor cluburi importante.

Potrivit spaniolilor de la AS, Brighton, echipă din Premier League, și-a exprimat interesul pentru fundașul român datorită performanțelor sale de la acest turneu.

  • Andrei Rațiu / Foto - Getty Images

Interesul pentru Andrei Rațiu nu vine doar din Anglia. Genoa, fostul club al lui Radu Drăgușin, și alte echipe din primele campionate europene sunt de asemenea interesate de achiziționarea lui Rațiu. 

Situația contractuală

Rațiu are o cotă de piață de 1,4 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate și este sub contract cu Rayo Vallecano până pe 30 iunie 2024. Villarreal, clubul unde Rațiu și-a început cariera, deține 50% din drepturile federative ale jucătorului, ceea ce înseamnă că orice transfer va trebui să fie negociat atent. Rayo Vallecano, care l-a semnat pe Rațiu de la Huesca pentru aproximativ 500.000 de euro, ar putea cere o sumă mai mare pentru transferul său.

Rațiu s-a remarcat încă de la debutul său pentru Rayo Vallecano, într-un meci împotriva celor de la Real Madrid, unde a reușit să îl 'țină în buzunar' pe Vinicius Jr. În sezonul recent încheiat din LaLiga, Rațiu a fost al doilea cel mai rapid jucător din campionat, după același Vinicius

Campionatul European din Germania 2024 este transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Cum arată clasamentul din Grupa E

  • 1.România - 3p
  • 2. Belgia - 3p
  • 3. Slovacia - 3p
  • 4. Ucraina - 3p

Programul meciurilor României la EURO 2024

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)
  • 22 iunie (Koln), Belgia - România 2-0 (Tielemans, De Bruyne)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!