"Am zis că îi dau una și îl arunc în sus" Bănel Nicoliță a povestit prima întâlnire cu Clarence Seedorf

Banel Nicolita Clarence Seedorf Euro 2008 EURO 2024 EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 20:19
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 20:19

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Cu EURO 2024 în plină desfășurare, fostul internațional român Bănel Nicoliță a rememorat un episod amuzant din cariera sa la națională, petrecut în preliminariile EURO 2008.

În acea campanie, România a terminat grupa pe primul loc, într-o grupă ce includea țări precum Olanda, Bulgaria, Belarus, Albania, Slovenia și Luxemburg.

Bănel Nicoliță: "Mi-a picat mingea peste mine și el a plecat"

Nicoliță a povestit cu umor întâmplarea de la meciul împotriva Olandei, desfășurat pe stadionul "De Kuip" din Rotterdam, în fața a 49.000 de spectatori, pe 24 martie 2007. Meciul s-a terminat cu scorul de 0-0, însă Bănel a avut parte de un moment de neuitat alături de Clarence Seedorf.

„Cea mai tare fază mi-a fost în grupă cu Olanda, când am făcut noi 0-0. Intrase Seedorf câteva minute, în preliminarii. Eu eram cu spatele, dăduse cineva o minge, dar a dat-o tare. Zic: 'Îi dau una de îl arunc în sus'. Mi-a picat mingea peste mine și el a plecat. Eu îl căutam prin față. Îmi era frică, știam de calitatea lui. Am zis bă, mă duc în spate, îl tatonez, să joace în spate. Când m-am dus, mi-a ridicat-o direct, da direct! POC! Credeam că o iau și mă duc până în poartă... m-am dus, dar fără minge," a povestit Bănel Nicoliță, într-un interviu oferit pentru Superbet.

Campionatul European din Germania 2024 este transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Cum arată clasamentul din Grupa E

  • 1.România - 3p
  • 2. Belgia - 3p
  • 3. Slovacia - 3p
  • 4. Ucraina - 3p

Programul meciurilor României la EURO 2024

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)
  • 22 iunie (Koln), Belgia - România 2-0 (Tielemans, De Bruyne)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!