VIDEO EXCLUSIV Am aflat prima națională calificată în optimile EURO 2024!

Am aflat prima națională calificată în optimile EURO 2024! EURO 2024

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Gazda turneului final, Germania, a devenit prima națională calificată în optimile de finală, după ce a obținut a doua victorie consecutivă în Grupa A. Nemții au învins selecționata Ungariei cu 2-0, pe "Football Arena" din Munchen.

Germania - Ungaria 2-0

Debutul meciului a fost marcat de o ocazie timpurie a Ungariei, dar Manuel Neuer a intervenit decisiv în fața lui Roland Sallai. Replica germană nu a întârziat și Kai Havertz l-a pus la încercare pe Peter Gulacsi cu un șut din marginea careului.

Prima mare ocazie a Germaniei a venit dintr-un corner, unde voleul lui Andrich a fost respins spectaculos de Bolla. La rândul său, Ungaria a avut o șansă bună prin Sallai, dar apărarea germană a blocat încercarea acestuia.

Tabela a fost dezghețată în minutul 24, când insistența lui Ilkay Gundogan în careul advers a permis pasa decisivă către Jamal Musiala, care a înscris al doilea său gol la acest turneu final. Musiala a devenit astfel primul jucător care marchează de două la EURO 2024 și a avut nevoie doar de două șuturi pe poartă pentru a atinge această performanță.

În repriza secundă, Ilkay Gundogan a dublat avantajul Germaniei la jumătatea reprizei, finalizând o acțiune colectivă frumoasă în care au fost implicați Musiala și Mittelstadt. Portarul Gulacsi a continuat să fie eroul Ungariei și a intervenit decisiv la șuturile expediate de Kimmich și Sane.

În ciuda eforturilor disperate ale Ungariei de a reveni în joc, inclusiv o ocazie clară a fundașului central Orban, Germania a reușit să mențină avantajul până la final. Victoria cu 2-0 asigură calificarea Germaniei în optimile de finală și astfel a devenit prima echipă care obține această performanță la EURO 2024. În schimb, Ungaria rămâne cu 0 puncte și are șanse minime de a accede în fazele eliminatorii.

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

VIDEO | Rezumat Germania - Ungaria 2-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!