"A fost ultimul meci?" Reacția lui Pepe după ce Portugalia a fost eliminată de la EURO 2024

Pepe Franta Portugalia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 01:24
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 01:23

Veteranul Pepe (41 de ani) a avut o evoluție remarcabilă în meciul cu Franța, însă Portugalia a fost eliminată în sferturile de finală la EURO 2024 după loviturile de departajare.

După 0-0 la finalul celor 120 de minute, sfertul dintre Portugalia și Franța a ajuns la loviturile de departajare. Unicul jucător care a ratat a fost Joao Felix, iar francezii s-au impus cu 5-3.

Pepe, după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024: "Așa este fotbalul, crud. Suntem pe drumul cel bun"

Pepe, care a împlinit 41 de ani în februarie și este liber de contract de la 1 iulie, a izbucnit în lacrimi la finalul meciului și a fost consolat de Cristiano Ronaldo.

Fundașul central a fost întrebat la interviurile de după joc dacă a fost ultimul meci din cariera sa la naționala Portugaliei, însă Pepe a refuzat să ofere un răspuns concret. Cel mai vârstnic jucător de la Campionatul European a transmis încurajări coechipierilor și a susținut că naționala este "pe drumul cel bun".

"Nu este important acest lucru acum. Cel mai important lucru acum este să îmi felicit coechipierii pentru dedicarea arătată în acest meci. Noi am respectat planul, însă așa este fotbalul uneori, crud.

Voi avea timp să vorbesc. Mai întâi trebuie să trecem prin acest proces de durere și tristețe, care face parte din fotbal. Toți ne-am fi dorit să câștigăm pentru țara noastră, însă nu am putut să le aducem bucurie oamenilor azi. Din nefericire, așa e fotbalul.

Acum patru-cinci zile am câștigat la loviturile de departajare. Acum am pierdut. Trebuie să îi încurajăm pe colegii noștri și să credem în proces pentru că suntem pe drumul cel bun", a spus Pepe, potrivit O Jogo.

  • Pepe are 141 de meciuri la naționala Portugaliei, capitol la care este depășit în întreaga istorie a naționalei doar de Cristiano Ronaldo (212) și Joao Moutinho (146).
  • La fel ca Ronaldo, Pepe are în palmares titlul de campion european din 2016.
  • Franța va înfrunta Spania în semifinalele EURO 2024. Meciul se va juca marți, de la ora 22:00, la Munchen, în direct pe PRO TV și VOYO.

VIDEO Rezumat Portugalia - Franța 0-0 (3-5 d.l.d.)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!