Romania – Croatia in finala Euro 2008!

Croatia Echipa Nationala Euro 2008 EURO 2008
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Iunie 2008, 16:08
Data actualizarii: Luni 16 Iunie 2008, 16:09
Site-ul francez sportvox.fr analizeaza intr-un articol dedicat nationalelor Romaniei si Croatiei motivele pentru care cele doua echipe ar putea ajunge in finala Euro 2008.

Autorul articolului mentioneaza ca "noua generatie talentata a Romaniei - Moti, Marica, Tamas, Goian, Niculae - se bazeaza pe experienta lui Chivu si a indispensabilului Mutu". "Romania afiseaza o soliditate si o rigoare defensiva, in spatele careia portarul Lobont si-a aratat talentul in intregime in preliminarii si contra Italiei. Jocul romanilor consta in a lasa intiativa adversarului si apoi in a-l contra rapid", noteaza jurnalistul francez.

In cazul in care Romanie va reusi sa treaca de faza grupelor la Euro, analistul site-ului sportvox.fr crede ca tactica aleasa de Victor Piturca va duce Romania in finala competitiei. In sferturi, jucatorii romani ar urma sa intalneasca Spania, "iar acest sistem va fi extrem de eficace contra unei echipe care iese la joc, cum e Spania". "Obiectivul romanilor in aceasta partida va fi de a ajunge la executarea loviturilor de departajare sau de a lansa un contraatac asasin", a adaugat sursa citata.

In semifinale, Romania ar intalni castigatoarea sfertului de finala care ar opune echipele Olandei si Rusiei, in opinia autorului: "Semifinala contra rusilor sau contra promitatoarei echipe olandeze ar trebui sa aiba aceeasi desfasurare. O tactica care da roade, dar care te poate duce la ruina in cazul unui gol al adversarului, pentru ca antrenorul Victor Piturca nu are un plan B".

Potrivit analizei editorialistului, in finala Romania va da piept cu Croatia. "In finala, oboseala orelor lungi petrecute pe teren va cantari greu. (...) Finala se va baza pe numerosi parametri: forma lui Krancjar, oboseala, forma mentala. La toate aceste capitole, croatii sunt superiori romanilor, iar finala va fi castigata cu siguranta cu o executie individuala. Pronostichez o victorie cu 1-0 a Croatiei, dupa un gol reusit de Krancjar", a concluzionat jurnalistul site-ului sportvox.fr.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!