Noua masina nationala: Cu ochii pe noul Opel Astra 2010!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Mai 2009, 09:58
Data actualizarii: Luni 25 Mai 2009, 10:00

Iata cum arata noua masina nationala. Opel a impus-o ani la rand cu modelele H si classic. Masina qvasiprezenta in parcul auto merge mai departe, intr-o alta viata. O noua infatisare, dotari la curent si motoare mai puternice. Asa comunica centrul din Russelheim Astra 2010.

Nu ne putem ascunde admiratia. Nu insa la nivel de evlavie. O parte frontala in liniile semnate Insignia, sleek dupa cum ar cataloga terminologia universal valabila. Blocurile optice si grila sunt fine, adica tocmai ce va spuneam – sleek, pe alocuri taioase, in relationare cu proiectoarele usor Mazda.

Din lateral, masina are o raza de curbura care descrie un arc amplu, aducand a coupe la moda. Suprafata vitrata sparta in patru compartimente da impresia de spatiu si chiar este mai mare. Cele mai importante modificari estetice au fost aduse in spate. Spoilerul proeminent cadreaza elegant haionul, iar luneta arunca in lupta vizuala cu Megane III noua Astra. Nu tinem sa descoperim asemanari, sunt diferente clare, dar e normal sa aduca pe undeva atat timp cat tendintele dicteaza liniile generale.

Stopurile sunt si ele bine raportate la dimensiunile masinii. Astra 2010, construita pe aceeasi platforma Delta 2 intrebuintata si de Chevrolet Cruze, se va lansa oficial la Frankfurt, insa nemtii pe cale de a fi cuceriti de catre Imperiul Roman au anuntat deja motorizarile, unele dintre ele chiar importante. Capacitatile si puterile motoarelor CDTI variaza intre 1,3 si 2 litri, respectiv 95 si 160 de cai putere. Toate propulsoarele vin cu filtru de particle care indeplinesc normele Euro 5.

Cele patru motoare cu benzina dezvolta intre 100 si 180 de cai. Politica de eficientizare a raportului cilindree-putere are ca rezultat un 1.4 litri de 140 de cai. Transmisiile cu sase rapoarte automate vor echipa majoritatea versiunilor, mai putin motorizarile de baza benzina, cat si diesel.

Noua Astra va dispune de tehnologii curente importante, cum ar fi faruri bixenon, camere cu recunoastere a semnalelor rutiere si alte dotari odinioara fabuloase, dar in prezent banale.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!