VIDEO EXCLUSIV „Gladiatorul” FCSB-ului, de partea arbitrului după eliminările cu UTA: „Arbitrajul e peste nivelul jocului!” Mesajul pentru MM Stoica

Arbitrul Adrian Cojocaru i-a eliminat FCSB-ului trei jucători în partida cu UTA Arad, 2-2, din grupele Cupei României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Octombrie 2022, 10:45
Data actualizarii: Joi 20 Octombrie 2022, 10:45

FCSB a încheiat primul meci din grupele Cupei României, cu UTA, 2-2, în 8 oameni, după ce Rachid Bouhenna, Risto Radunovic și Octavian Popescu au fost eliminați. 

Arădenii au avut și ei un om eliminat, pe Andrei Chindriș. Doar că spre norocul lui Ilie Poenaru, fundașul central a văzut cartonașul roșu de pe banca de rezerve. 

Filmul eliminărilor din UTA Arad - FCSB 2-2

Primul care a plecat mai devreme la vestiare a fost Bouhenna, care a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 83, pentru o tragere de timp. L-a urmat Andrei Chindriș, în minutul 87. Aflat pe bancă, a văzut cartonașul galben pentru proteste de la Cojocaru, iar imediat a venit și cel de-al doilea, după ce fundașul a aplaudat ironic decizia arbitrului.

În minutul 90+1 a ajuns și Radunovic la vestiare, după ce a oprit neregulamentar un atac periculos al arădenilor, ca 3 minute mai târziu Octavian Popescu să încaseze al doilea galben pentru același motiv și să o lase pe FCSB în 7 jucători de câmp.

Alexandru Bourceanu de partea lui Adrian Cojocaru, după UTA Arad - FCSB 2-2 

Cu toate aceastea, Alexandru Bourceanu nu a fost furibund cu privire la deciziile lui Adrian Cojocaru, așa cum au fost cei din staff-ul vicecampioanei. Fostul căpitan al FCSB-ului este de părere că arbitrajul din România este peste nivelul jocului și întărește această afirmație cu întrebarea: „Când echipa ta are nevoie să marcheze un gol, câți jucători au crampe musculare?”.

„Calitatea arbitrilor e peste nivelul jocului! În sprijinul acestei afirmații, sunt arbitri care arbitrează jocuri din fazele eliminatorii Champions League, chiar sfert sau semifinală de Champions League, vorbim de Istvan Kovacs, de Ovidiu Hațegan. Modul în care arbitrează arbitrii este influențat de caltiatae jocului și de faptul că la fiecare contact un jucător se așează pe jos. Haideți să urmărim un lucru. Când echipa ta are nevoie să marcheze un gol, câți jucători au crampe musculare? Nu știu, trebuie băzut. Se face o statistică și e simplu să vedem rezultatul. Când echipa ta conduce, deja apar mai multe crampe musculare. Haideți să ne uităm la jucători care sunt extrem de puternici în dueluri aeriene, nu voi da nume, care nu sunt atinși la cap, și de 3-4 ori într-un meci se țin de cap și stau un minut jos, chiar în cupele europene. Sunt extraordinari de puternici și câștigă dueluri, își nimicesc adversarul și totuși, când echipa conduce, se lovesc de 4 ori la cap. Sigur, asta apare și în străinătate, dar la noi apare într-un mod evident”, a declarat Alexandru Bourceanu la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Fostul închizător al roș-albaștrilor a evidențiat și că Mihai Stoica i-a reproșat lui Adrian Cojocaru deciziile pentru a mai le lua jucătorilor din presiune.

„Nu aș comenta ce a spus Mihai Stoica. Unul dintre rolurile pe care le are este ca în momentele complicate ale echipei să atragă atenția asurpa lui. Șie chipa trece printr-un moment complicat. Acum o săptămânî a pierdut acasă în cupele europe, acum două săptămâni a peirdut în depalsare în cupele europene, nu e neapărat pe cea mai bună poziție în campionat. În acest moment Mihai Stoica cumva atrage atenția asupra declarațiilor lui și în felul ăsta e liniște pentru jucători. Ceea ce e un lucru foarte bun pentru jucători. Se sacrifică pe el pentru echipă”, a mărturisit Alexandru Bourceanu. 

Modifică setările cookies